Goud.Goud 49.764,12Zilv.Zilver 669,00Plat.Platina 28.502,84Pall.Palladium 57.060,54 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Financiële markten in afwachting van Fed besluit

Financiële markten in afwachting van Fed besluit
19 juni 2019 Bilal Chairi
federal reserve, fed

De financiële markten nemen woensdag een afwachtende houding aan. Gewacht wordt op de Amerikaanse Federal Reserve, die vandaag later op de dag de uitkomsten van zijn tweedaagse beleidsvergadering zal presenteren.

Analisten gaan er van uit dat de Amerikaanse centrale bank de rente ongemoeid zal laten. Wel wordt verwacht dat Jerome Powell zal hinten naar renteverlagingen later dit jaar.

Deze verwachting komt voort uit de recente terugval van de aandelenmarkten na een escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, een nieuwe handelsoorlog met Mexico (die voorlopig is afgewend), en een grote kans op een militair conflict met Iran.

Een week geleden stelde Jerome Powell al dat hij ‘gepast’ zal reageren op de economische gevolgen van de handelsoorlogen van president Donald Trump. Naast Powell stelt de president van de St. Louis Fed dat een renteverlaging ‘mogelijk snel nodig’ is indien de economie van de VS verder verslechtert.

Renteverlaging in Juli?

Analisten voorzien een renteverlaging van 100 basispunten in de komende twaalf maanden. Ook verwachten enkele analisten dat de eerste van deze verlagingen mogelijk al volgende maand zal plaatsvinden, in juli. Naast deze groep, ziet onder andere de ING, de Fed de rente twee keer met 25 basispunten verlagen, in september en december.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 275 reviews.