Gouden Philharmoniker munten

De gouden Vienna Philharmonic, gewoonlijk de ‘Philharmoniker’ genoemd, is het meest succesvolle product van de Oostenrijkse Munt (Münze Österreich AG). De gouden Philharmoniker munten werden gelanceerd in 1989, en was in dat jaar en in 1992, 1995 en 1996 de best verkochte edelmetaalmunt ter wereld. De munt blijft uitzonderlijk goed presteren en is de ideale optie voor zowel nieuwe als gevestigde beleggers. De gouden Philharmoniker munt wordt geslagen in .9999 (24 karaats) goud en wordt uitgebracht in diverse coupures.

Filter

  

Gewicht

Jaar van uitgifte

  • Toon meer

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

De geschiedenis van de Wiener

Philharmoniker gouden munt

De Oostenrijkse Philarmoniker gouden munt werd voor het eerst geslagen in 1989 en was volgens de World Gold Council in datzelfde jaar de best verkochte gouden munten ter wereld. Daarnaast werd de munt in 1992, 1995 en 1996 ook het meest verkocht van alle gouden munten. De Philharmoniker gouden munt is opgericht als een gouden eerbetoon aan een van ’s werelds bekendste orkesten.

De Gouden Philharmoniker munten worden beschouwd als een van de beste gouden munten ter wereld. De munten zijn samengesteld uit .9999% (24 karaats) puur goud, waardoor het bijzonder waardevol en duurzaam is. Aan de ene kant van de munt zien we een iconisch ontwerp met verschillende instrumenten van het Vienna Philharmoniker Orchestra, waaronder een harp, cello, viool en vier andere orkestrale instrumenten.

De Gouden Philharmoniker munten zijn een wettig betaalmiddel in Oostenrijk en zijn steeds populairder geworden bij beleggers vanwege de intrinsieke waarde en iconisch ontwerp. Sinds de eerste uitgifte in 1989 zijn meer dan 17 miljoen van deze munten wereldwijd geproduceerd en verkocht als een betrouwbaar middel voor het behoud van vermogen gedurende lange perioden.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.

Philharmoniker 1 troy ounce gouden munt 2024

Wellicht vindt u deze ook interessant

Philharmoniker 1 troy ounce gouden munt 2024