Gouden Napoleon munten

Met hun rijke geschiedenis en .900 (22 karaats) goudgehalte, zijn Franse frank gouden munten waaronder de gouden Napoleon munten zeer gewilde activa en vertegenwoordigen ze een uitstekende aanvulling op iedere beleggingsportefeuille. De Franse frank gouden munten, uitgegeven tussen 1898 en 1914, zijn een stukje geschiedenis dat tegenwoordig een grote waarde biedt. De Franse frank gouden munten zijn bij ons verkrijgbaar in diverse edities waaronder de zeer populaire Napoleon editie evenals de Marianne Rooster editie.

Filter

  

Gewicht

Jaar van uitgifte

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

Filter

  

Gewicht

Jaar van uitgifte

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

3 producten gevonden

De geschiedenis van de gouden Napoleon munt

Slechts tien jaar na het begin van de Franse Revolutie, op 9 november 1799, organiseerden Napoleon Bonaparte en zijn aanhangers een staatsgreep, waarbij hij als eerste consul kon worden geïnstalleerd. Drie jaar later, in 1803, werden de eerste gouden munten met het beeld van Napoleon geslagen. Deze waren op een aantal manieren echt revolutionair, afgezien van het imago van de eerste consul zelf.

Vóór de Franse Revolutie was de fijnheid van Franse gouden munten bepaald in ‘karaats en korrels’ (het duodecimale systeem). De revolutie standaardiseerde alle meeteenheden met behulp van een decimale basis, die later bijna universeel zou worden aangenomen als het metrische systeem. Vanaf dat moment hadden de meeste landen die geen deel uitmaakten van het Britse Rijk de neiging om een fijnheid van 900 aan te nemen voor elke gouden munt die ze uitbrachten. Interessant is dat de Verenigde Staten, die onlangs hun eigen revolutionaire oorlog hadden afgesloten, de fijnheid van hun gouden munten (die aanvankelijk de 22-karaats Britse munten hadden gevolgd) veranderden in de Franse fijnheid van 900.

Ondanks de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Waterloo in 1815, leefde de Napoleon munt voort, althans in naam, en in feite tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914, met op de voorzijde de gezichten van verschillende koningen (tijdens de restauratie van de monarchie van 1814 tot 1848), keizers en presidenten.

De waarde van gouden Napoleon munten

Opgemerkt moet worden dat de waarde op de munten in de oude Franse frank staat en niet de werkelijke waarde van de munt vertegenwoordigt in het huidige financiële klimaat. De werkelijke waarde van Franse franken is veel lucratiever en wordt berekend op basis van de huidige spotprijs van goud.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.

Napoleon 20 Francs gouden munt