Lunar Series

Vier ieder jaar van de Chinese dierenriem met de gouden Lunar Series van de Perth Mint. Iedere gouden munt uit de Lunar Series bevat .9999 fijn goud en is perfect voor elke collectie. Deze prachtige gouden munten vertegenwoordigen ieder jaar een ander dier uit de 12 dieren van de Chinese maankalender. Volgens de maankalender heeft elk van deze 12 dieren een diepgaande invloed op degenen die onder het jaar van zijn heerschappij zijn geboren. De gouden Lunar Series munten worden geslagen in diverse gewichten waaronder een 1 kilo variant, een 10 troy ounce, een 2 troy ounce, een 1 troy ounce (31,1034 gram), een 1/2 troy ounce, een 1/4 troy ounce en een 1/10 troy ounce.

Filter

  

Gewicht

  • Toon meer

Jaar van uitgifte

  • Toon meer

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

Filter

  

Gewicht

  • Toon meer

Jaar van uitgifte

  • Toon meer

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

De geschiedenis van de Lunar Series

Ieder jaar wordt door de Australische Perth Mint een nieuwe editie van de Lunar Series uitgebracht. Elk gouden munt uit de Lunar Series bevat .9999 (24 karaats) fijn goud en is perfect voor elke collectie. Deze prachtige munten vertegenwoordigen de Perth Mint Gold Lunar Series, met dieren uit de 12 jaar van de Chinese maankalender. Volgens de maankalender heeft elk van deze 12 dieren een diepgaande invloed op degenen die onder het jaar van zijn heerschappij zijn geboren.

De Chinese maankalender is een oud systeem voor het berekenen van de tijd op basis van de cycli van de maan. Het wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt en blijft een van de belangrijkste aspecten van de Chinese cultuur van vandaag. De maankalender volgt twaalf verschillende dieren die overeenkomen met elke maand, beginnend met de Rat en eindigend met het Varken. Elk jaar krijgt ook een element toegewezen, zoals water of vuur, dat elke cyclus verder in vijf verschillende delen verdeelt. Deze kalender werd oorspronkelijk gebruikt om seizoens- en landbouwactiviteiten te bepalen, maar blijft tot op de dag van vandaag voor velen een bron van fascinatie vanwege de ingewikkelde verbinding met de natuur en mythologische symboliek.

De Lunar Series van de Perth Mint kent een hoge populariteit en een hoge verzamelbaarheid, wat leidde tot de creatie van de Lunar Series 1, 2 en 3 die momenteel aan de gang is. De munt is verkrijgbaar in tal van maten, waaronder 1 kilo, 10 troy ounce, 2 troy ounce, 1 troy ounce (31,1034 gram), 1/2 troy ounce, een 1/4 troy ounce en een 1/10 troy ounce. en geeft u een breed scala aan aankoopopties. Voor de 1 troy ounce editie geldt jaarlijks een beperkte oplage van 30.000 munten, terwijl de rest onbeperkt wordt geslagen.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.

Lunar Series III Dragon 1 troy ounce gouden munt 2024

Wellicht vindt u deze ook interessant

Lunar Series III Dragon 1 troy ounce gouden munt 2024