Gouden Krugerrand munt

De Zuid-Afrikaanse gouden Krugerrand werd voor het eerst geslagen door de South African Mint in 1967. Het was ’s werelds eerste moderne gouden edelmetaalmunt, en het werd al snel een populaire investering onder verzamelaars en investeerders over de hele wereld. De munt is gemaakt van een goudlegering die .9167% puur is (22 karaat), en bevat één troy ounce goud. De resterende 8,33% van de legering is gemaakt van koper, waardoor de munt duurzamer wordt en een roodachtige kleur krijgt. Naast de 1 troy ounce wordt de gouden Krugerrand ook geslagen in diverse fractionele maten waaronder 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce. Daarnaast verschijnen er ook jaarlijks een 2 troy ounce en een 5 troy ounce editie.

Filter

  

Gewicht

Jaar van uitgifte

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

Geschiedenis van de gouden Krugerrand

De Zuid-Afrikaanse Munt Gouden Krugerrand munt is een gouden edelmetaalmunt die voor het eerst werd geslagen door de Zuid-Afrikaanse Munt in 1967. Het was ’s werelds eerste moderne gouden edelmetaalmunt, en het werd al snel een populaire investering onder verzamelaars en investeerders over de hele wereld.

De Krugerrand is vernoemd naar Paul Kruger, een voormalige president van Zuid-Afrika, én de rand, de Zuid-Afrikaanse valuta. De munt toont aan de ene kant het beeld van Kruger en aan de andere kant een springbok-antilope. De springbok is een nationaal symbool van Zuid-Afrika.

De Krugerrand is gemaakt van een goudlegering die .9167% (22 karaats) puur goud. De resterende 8,33% van de legering is gemaakt van koper, waardoor de munt duurzamer wordt en een roodachtige kleur krijgt. 

Krugerrands zijn een wettig betaalmiddel in Zuid-Afrika, maar ze worden niet vaak als valuta gebruikt. In plaats daarvan worden ze voornamelijk gebruikt als waardeopslag en een investering in goud. Ze worden over de hele wereld verhandeld en verzameld en worden vaak gekocht en verkocht op basis van de huidige marktprijs van goud. Naast de gouden 1 troy ounce Krugerrand is de munt ook verkrijgbaar in fractionele maten, waaronder de halve ounce, kwart ounce en tiende ounce maten. Ook wordt de munt jaarlijks uitgebracht in een 2 troy ounce en 5 troy ounce editie.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2024