Zilver kopen

Bij Goudverzekerd kunt u fysiek zilver kopen tegen de beste prijs van Nederland. Ons aanbod van zilveren munten bevat nieuw geslagen beleggingsmunten zoals de Maple Leaf, Philharmoniker, Krugerrand en andere bekende munten. Daarnaast bieden wij ook zilveren muntbaren en zilveren baren. Ook is het mogelijk om BTW-vrij zilver te kopen in combinatie met verzekerde opslag. Al onze zilveren munten en baren worden vervaardigd door wereldberoemde munthuizen en zijn geslagen in puur. 999 fijn zilver, tenzij anders vermeld in hun specificaties.

Soorten

Filter

  

Gewicht

 • Toon meer

Jaar van uitgifte

 • Toon meer

Land van Uitgifte

 • Toon meer

Producent

 • Toon meer

Zuiverheid

Soorten

Filter

  

Gewicht

 • Toon meer

Jaar van uitgifte

 • Toon meer

Land van Uitgifte

 • Toon meer

Producent

 • Toon meer

Zuiverheid

Zilver kopen: verzeker uw vermogen met fysiek zilver

Zilver wordt al duizenden jaren gebruikt als geld en als waardeopslag voor de lange termijn. Fysiek zilveren kopen vertegenwoordigt een belangrijke grondstof en een zeer betaalbare investeringsoptie voor edelmetaal voor investeerders en verzamelaars. Zilver is het meest populaire edelmetaal om in te investeren, omdat de kosten per ounce drastisch lager zijn dan bij andere metalen. Hoeveel fysiek zilver u ook koopt, u zult altijd meer ounces zilver kunnen kopen dan ieder ander edelmetaal. Fysiek zilver kopen wordt gezien als een traditionele veilige haven investering en een perfecte manier om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Zilver kopen is mogelijk in zilveren munten, baren, muntbaren en zelfs beelden die door diverse munthuizen en raffinaderijen over de hele wereld worden geproduceerd.

Zilveren munten kopen

Zilveren munten worden geproduceerd door officiële munthuizen. De meeste van deze fysiek zilveren munten hebben een nominale waarde – wat wijst op het vertrouwen en de steun van een soevereine regering. Zilver kopen in de vorm van munten wordt gedaan door investeerders om 6 hoofdredenen:

 1. Zilveren munten worden in tegenstelling tot zilveren baren verhandeld onder de margeregeling. Dit houdt in dat zilveren munten over het algemeen goedkoper zijn dan zilveren baren die belast worden met 21% BTW.
 2. Het namaken van zilveren munten brengt zware straffen met zich mee. In tegenstelling tot baren, staat er op het vervalsen van een wettig betaalmiddel zoals veel zilveren munten, een veel zwaardere straf. Daarom worden deze zilveren munten als relatief veilig beschouwd voor vervalsers, waarbij ‘relatief’ het sleutelwoord is.
 3. De kwaliteitsnormen zijn van de hoogste kwaliteit. In tegenstelling tot andere zilveren producten, voldoen door de overheid geslagen zilveren munten aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 4. Zeer liquide van aard. Vanwege de constante vraag naar door officiële zilveren beleggingsmunten, staat dit specifieke zilveren investeringsvehikel bekend als veel liquider in vergelijking met baren. In tijden van crisis over de hele wereld zijn munten zelfs gemakkelijker te verhandelen dan andere vormen van zilver.
 5. Meer verzamelbaar dan baren. Munthuizen lanceren voortdurend series en muntsets die verzamelaars van over de hele wereld aantrekken. Sommige van deze series hebben extreem lage oplagen, terwijl ze briljante/historische beelden bevatten – waardoor ze veel aantrekkelijker zijn in vergelijking met baren
 6. Ze hebben een nominale waarde gegarandeerd door een soevereine regering. Dit is een belangrijk kenmerk voor sommige beleggers, ook al is de waarde van het zilver in munten veel hoger dan de nominale waarde. Het belang dat wordt gehecht aan de nominale waarde komt voort uit het feit dat deze investering nooit waardeloos kan worden in de ware zin van het woord, hoe onwaarschijnlijk het scenario ook is.

Zilveren baren kopen

Zilveren baren zijn voornamelijk interessant voor zakelijke kopers. Dit omdat zilverbaren belast zijn met 21% BTW. Wanneer u als bedrijf zilverbaren koopt dan kunt u de BTW terugvorderen en op deze manier goedkoop in zilver investeren. Het zilver is dan onderdeel van uw bedrijfsvermogen of reserves en u zet op die manier een deel van uw vermogen om in fysiek zilver.

Beleggen in zilverbaren is dus interessant wanneer u de BTW kunt terugvorderen als ondernemer. Zilveren baren vertegenwoordigen namelijk meestal de beste waarde voor zilver op basis van de prijs per troy ounce. Hierdoor kunt u veel meer ounces zilver verzamelen voor uw geld. Zilveren baren zijn verkrijgbaar van zo klein als 1 gram tot zo groot als 1000+ troy ounces. Fysiek zilveren baren worden bijna uitsluitend geproduceerd door particuliere munthuizen, hoewel zowel de Royal Canadian Mint als de Perth Mint een beperkte selectie produceren. 

Een van de redenen dat zilver baren minder per ounce kosten dan munten, is te wijten aan de lagere productiekosten voor het produceren van een baar. Zilveren baren bevatten meestal niet het ontwerpwerk of het fijne vakmanschap van de meeste zilveren munten. Bovendien zijn zilveren baren verkrijgbaar in veel grotere formaten dan de meeste munten, wat helpt de kosten per ounce te drukken. Een mogelijk voordeel van zilverbaren is dat veel van hen serienummers hebben, wat handig kan zijn als de staven in een trust of in toegewezen, gescheiden opslag worden bewaard. Klik hier voor meer informatie over ons opslagprogramma.

BTW terugvorderen

Koopt u zakelijk fysiek zilver? U kunt dan u de BTW die wordt geheven bij de aankoop van zilverbaren doorgaans terugvorderen. Voor deze klanten leveren we een breed scala aan zilveren baren van diverse gewichten. Wij zijn leverancier van LBMA erkende producenten zoals Umicore, Argor Heraeus en Valcambi.

BTW-vrij zilver kopen

Bij het kopen van zilveren baren is het belangrijk om na te denken over opslagmogelijkheden. Als u besluit om zilveren baren fysiek in uw bezit te hebben, moet u zorgen voor een veilige opslagplaats, zoals een kluis of een beveiligde opslagfaciliteit. Dit garandeert de bescherming van uw investering tegen diefstal, schade of andere onvoorziene omstandigheden.

Bij Goudverzekerd is het ook mogelijk om zilverbaren te kopen die worden opgeslagen in een beveiligd douane depot in Zurich, Zwitserland. Deze zilverbaren zijn leverbaar in formaten van 1 kilogram, 100 troy ounce en 1.000 troy ounce. Alle baren zijn afkomstig van LBMA erkende producenten, voornamelijk de Royal Canadian Mint en de Perth Mint. Hierdoor hoeft er geen 21% BTW te worden betaald over de zilveren baren.

Online of fysiek zilver kopen

Bij Goudverzekerd kunt u veilig en vertrouwd online fysiek zilver kopen. Binnen de markt van aan- en verkoop van fysieke edelmetalen biedt Goudverzekerd volledige ontzorging aan de klant. Ons team heeft meer dan 40 jaar ervaring in de handel van fysiek zilver. Dankzij ons uitgebreide (inter)nationale netwerk kunnen wij aan vrijwel al uw wensen voldoen.

We leveren discreet en anoniem aan huis, maar u kunt ook uw bestelling ophalen bij een van onze vestigingen in Amsterdam of Eindhoven. En als u uw zilver wilt terugverkopen, bieden we met onze unieke terugkoopgarantie de mogelijkheid om ze weer terug te kopen tegen de beste prijs in Nederland.

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de AFM-vergunning die we hebben voor het aanbieden van goud (en zilver, platina én palladium) als beleggingsobject. Onze klanten waarderen Goudverzekerd daarnaast met gemiddeld een 9,8 uit 10 op basis van meer dan 500 reviews.

Meer informatie over zilver kopen?

Wilt u meer informatie over het kopen van fysiek zilver? Bezoek dan ook eens ons kenniscentrum of neem contact op met ons voor een adviesgesprek.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 819 reviews.

Maple Leaf 1 troy ounce zilveren munt 2024

Wellicht vindt u deze ook interessant

Maple Leaf 1 troy ounce zilveren munt 2024