Platina kopen

Fysiek platina kopen? Goudverzekerd levert diverse platina munten en platina baren. Net zoals zilver en palladium vallen platina munten onder de margergeling. Mede hierdoor is het verstandiger om als (particuliere) beleggers te kiezen voor platina munten in plaats van baren. Naast platina munten leveren wij platina baren van LBMA erkende producenten. U kunt er ook voor kiezen om uw platina baren te kopen in combinatie met de opslag in een douane-entrepot in Zwitserland. Hierdoor hoeft u geen 21% BTW te betalen over uw aankoop.

De meeste platina munten en baren zijn leverbaar binnen één week. U kunt er daarnaast ook voor kiezen om uw platina baren te kopen in combinatie met de opslag in een douane-entrepot in Zwitserland. Hierdoor hoeft u geen 21% BTW te betalen over uw aankoop.

Soorten

Filter

  
  

Gewicht

Jaar van uitgifte

Land van Uitgifte

  • Toon meer

Producent

  • Toon meer

Zuiverheid

Soorten

Filter

  
  

Gewicht

Jaar van uitgifte

Land van Uitgifte

  • Toon meer

Producent

  • Toon meer

Zuiverheid

Platina kopen: verzeker uw vermogen met palladium

In het afgelopen decennium zijn de platinaprijzen in het algemeen gestegen en hebben ze de aandacht getrokken van veel beleggers. Platina is een zeldzaam en waardevol edelmetaal dat diverse industriële toepassingen kent, waardoor de vraag ernaar hoog blijft. De prijs van platina wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de vraag en het aanbod op de wereldmarkt, geopolitieke ontwikkelingen en economische omstandigheden.

Veel mensen kijken naar edelmetalen zoals platina om zichzelf te helpen beschermen tegen de devaluatie van de euro en schommelingen op de aandelenmarkt. Platina wordt gezien als veilige havens in tijden van financiële en politieke onrust.

Online platina kopen biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan producten en leveranciers. Fysiek platina kopen doet u in de vorm van palladium munten of palladium baren. Naast het kopen van platina is het ook belangrijk om te weten dat u uw platina op een later moment kunt verkopen. Bij Goudverzekerd krijgt u daarom altijd een terugkoopgarantie.

Platina munten kopen

Platina kopen in de vorm van munten is voor (particuliere) beleggers de meest voor de hand liggende optie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat platina munten onder de margeregeling vallen waardoor er in tegenstelling tot palladium baren geen 21% belasting over het product wordt geheven.

Bij het kopen van platina in muntvorm zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder bekende en erkende munten zoals de Canadese Maple Leaf, de Britannia, de Wiener Philharmoniker en de Amerikaanse Eagle. Deze platina munten hebben een zuiverheid van ten minste 99,95% platina en zijn wettig betaalmiddel in hun respectievelijke landen.

Platina baren kopen

Naast platina munten is het ook mogelijk om platina in baarvorm te kopen. Platina baren zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, variërend van enkele grammen tot tientallen kilo’s. Deze baren hebben doorgaans een zuiverheid van 99,95% platina of hoger en zijn voorzien van de bijbehorende stempels en serienummers die de authenticiteit garanderen. Platina baren worden in tegenstelling tot platina munten belast met 21% BTW.

BTW terugvorderen

Koopt u zakelijk fysiek platina? U kunt dan u de BTW die wordt geheven bij de aankoop van platina baren doorgaans terugvorderen. Voor deze klanten leveren we een breed scala aan platina baren van diverse gewichten. Wij zijn leverancier van LBMA erkende producenten zoals Argor Heraeus, PAMP en Valcambi.

BTW-vrij platina kopen

U kunt voordelig platina baren kopen zonder BTW door deze te laten opslaan bij onze opslagfaciliteit in Zwitserland. Doordat het platina daar wordt opgeslagen, kunt u wel fysiek platina kopen, maar hoeft u geen 21% BTW te betalen. Het platina wordt immers nooit ingevoerd in Nederland. De platina baren die wij aanbieden voor opslag in Zwitserland zijn afkomstig van “LBMA”-geaccrediteerde bedrijven en beschikken over de “Good Delivery’ status.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.

Britannia 1 troy ounce platina munt