Vanwege de toegenomen vraag gelieve rekening te houden met een extra levertijd van 2-3 werkdagen.

De actuele zilverprijs

Wanneer mensen verwijzen naar de spotprijs van zilver, of de spotprijs van welk metaal dan ook, verwijzen ze naar de prijs waartegen het metaal nu kan worden geruild en geleverd. Met andere woorden, de spotprijs is de prijs waartegen zilver momenteel wordt verhandeld. Spotprijzen worden vaak genoemd op de zilver- en goudmarkten, evenals ruwe olie en andere grondstoffen. De prijs beweegt constant en wordt in de gaten gehouden door banken, financiële instellingen, dealers en particuliere beleggers.

Alle producten op onze website zijn geprijsd op basis van een premie bovenop de spotprijs, en daarom zult u merken dat de prijzen om de paar seconden worden bijgewerkt tijdens markturen. Hierdoor kunnen klanten beleggen op basis van de meest actuele marktomstandigheden die mogelijk zijn.

Zilver als investering

Sinds het begin van de 21e eeuw zijn de zilverprijzen over het algemeen gestegen, wat de aandacht van veel beleggers heeft getrokken. Veel mensen kijken naar edel metalen, zoals zilver, om zichzelf te helpen beschermen tegen de aanhoudende devaluatie van de Amerikaanse dollar (of andere fiat-valuta’s) en volatiliteit op de aandelenmarkt. Andere beleggers, soms ‘preppers’ genoemd, geloven dat zilver een sleutelrol zal spelen bij het ruilen en handelen in het geval van een economische ineenstorting.

Zilver is beschikbaar voor investeringen in veel verschillende vormen, waaronder papier zilver en fysiek zilver edelmetaal. Fysieke zilveren edelmetaal wordt meestal gevonden in munt-, en baarvorm met verschillende maatopties voor iedere soort. 

Naast Fysiek zilver is er ook “papierzilver” verkrijgbaar in de vorm van ETF’s en certificaten. Deze opties verschillen van fysiek zilver in de zin dat de eigenaar het zilver nooit echt in zijn handen mag houden. Een zilveren ETF of certificaat is in feite een stuk papier dat zegt dat een bank of financiële instelling een bepaalde hoeveelheid zilver voor u aanhoudt zonder dat u dat zilver ooit ziet.

De geschiedenis van Zilver

Zilver heeft een rijke geschiedenis als een waardevol edelmetaal dat teruggaat tot minstens 3000 voor Christus, toen de vroegste zilvermijnen in Anatolië (een historische regio die delen van het moderne Turkije omvat) werden ontdekt en geëxploiteerd. Dit maakt zilver tot een van de oudste edelmetalen die door de mens zijn gebruikt.

De ontdekking en winning van zilver verspreidden zich door de eeuwen heen naar andere grote beschavingen, waaronder de Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Zij sloegen zilveren munten en gebruikten het edelmetaal voor handelsdoeleinden en betalingen. Zilver werd beschouwd als een symbool van rijkdom en status en werd vaak gebruikt voor de vervaardiging van luxe voorwerpen en sieraden.

In de Middeleeuwen speelde zilver een cruciale rol in de Europese economie. De “zilveren standaard” werd geïntroduceerd, waarbij zilveren munten dienden als wettig betaalmiddel en als eenheid van rekeneenheid. Dit systeem bleef tot ver in de 19e eeuw bestaan en vormde de basis voor internationale handel en financiën.

De ontdekking van zilver in Zuid-Amerika, met name in het huidige Mexico en Peru, bracht een overvloed aan zilver naar Europa tijdens de koloniale periode. Het zilver dat uit deze mijnen werd gehaald, speelde een cruciale rol in de groei van de wereldeconomie en de opkomst van het Spaanse rijk. Zilveren munten, zoals de Spaanse dollar, werden wereldwijd geaccepteerd en waren een van de eerste internationale reservemunten.

Naarmate de wereldhandel zich uitbreidde, evolueerde de rol van zilver als betaalmiddel. In de 19e eeuw leidde de opkomst van de goudstandaard tot degradatie van zilver, maar het edelmetaal bleef een belangrijke rol spelen in verschillende economieën, waaronder China en India, waar zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen populair bleven.

Tegenwoordig wordt zilver niet meer zo wijdverspreid gebruikt als betaalmiddel, maar het behoudt zijn waarde als een investering en als grondstof in de industrie. Zilver wordt gebruikt in elektronica, fotografie, zonne-energie en tal van andere toepassingen. De zilverprijs wordt beïnvloed door vraag en aanbod, en het blijft een intrigerend edelmetaal met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroegste beschavingen.

Vragen over de zilverprijs?

Wij staan voor u klaar met persoonlijk oprecht advies, we beantwoorden graag al uw graaag.

Of bel ons: 020 799 73 36

Online of Fysiek zilver kopen

Bij Goudverzekerd kunt u veilig en vertrouwd online zilver kopen. Binnen de markt van aan- en verkoop van fysieke edelmetalen biedt Goudverzekerd volledige ontzorging aan de klant. Ons team heeft meer dan 40 jaar ervaring in de handel van fysieke edelmetalen. Dankzij ons uitgebreide (inter)nationale netwerk kunnen wij aan vrijwel al uw wensen voldoen.

We leveren discreet en anoniem aan huis, maar u kunt uw bestelling ook ophalen bij een van onze kantoren in Amsterdam of Eindhoven. En als u uw edelmetalen wilt verkopen, bieden we met onze terugkoopgarantie de mogelijkheid om ze weer terug te kopen tegen de beste prijs in Nederland.

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de AFM-vergunning die we hebben voor het aanbieden van goud (en zilver, platina én palladium) als beleggingsobject. Onze klanten waarderen Goudverzekerd daarnaast met gemiddeld een 9,8 uit 10 op basis van meer dan 500 reviews.

Vragen over de zilverprijs?

Wij staan voor u klaar met persoonlijk oprecht advies, we beantwoorden graag al uw graaag.

Of bel ons: 020 799 73 36

Wat kunnen we voor u betekenen?

Waarom
Goud kopen?

Waarom
Zilver kopen?

Waarom
Platina kopen?

Waarom
Palladium kopen?

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 909 reviews.