Gouden Kangaroo munten

De Kangaroo gouden munt serie is een van de populairste en langst lopende gouden munten series uit Australië. De Kangaroo gouden munt bevat een zuiverheid van .9999 (24 karaats) en kan zich hierdoor meten met andere populaire munten zoals de gouden Maple Leaf en de gouden Philharmoniker. De Kangaroo serie werd oorspronkelijk de Golden Nugget serie genoemd door de Perth Mint in 1986. De serie werd vernoemd naar de grootste goudklomp ooit gevonden in Australië. In 1989 is het ontwerp veranderd in een kangoeroe, het symbool van Australië. Naast de 1 troy ounce (31,1034 gram) gouden Kangaroo, wordt de munt ook geslagen in versies van 1 kilogram, 10 troy ounce, 5 troy ounce, 2 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/10 troy ounce en 1/20 troy ounce.

Filter

  

Gewicht

  • Toon meer

Jaar van uitgifte

  • Toon meer

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

De geschiedenis van de kangaroo gouden munt

De gouden Kangaroo munten werden in 1987 geïntroduceerd door Gold Corp., een entiteit die volledig eigendom is van de regering van West-Australië. Uitgegeven als Australisch wettig betaalmiddel, is de gouden Kangaroo een favoriete item onder verzamelaars en investeerders over de hele wereld.

Een uniek kenmerk van de gouden Kangaroo munten is dat het ontwerp ieder jaar verandert. Op de voorzijde van de gouden munten staat een portret van koningin Elizabeth II, terwijl op de achterkant een kangoeroe staat, een van de meest iconische dieren van Australië. De gouden Kangaroo munten gelden als  wettig betaalmiddel in Australië, met nominale waarden variërend van $5 tot $5.000 AUD, afhankelijk van de grootte van de munt. Hun werkelijke waarde is echter gebaseerd op de huidige spotprijs van goud.

Over het algemeen zijn de gouden Kangaroo munten zeer gewild bij zowel investeerders als verzamelaars vanwege hun hoge zuiverheid, jaarlijkse ontwerpwijzigingen en associatie met een van de meest geliefde dieren van Australië.

Diverse gouden kangaroo munten

De Kangaroo gouden munten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 1/20 troy ounce, 1/10 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1 troy ounce, 2 troy ounce, 10 troy ounce én 1 kilogram. De grootte die u kiest, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw budget, investeringsdoelen en persoonlijke voorkeur.

Als u in goud wilt investeren, kunt u overwegen om grotere munten te kopen, zoals de maten 1 oz, 2 oz, 10 oz of 1 kg. Deze grotere munten hebben doorgaans een lagere premie ten opzichte van de spotprijs van goud en kunnen een betere waarde zijn voor beleggers die een grotere hoeveelheid goud willen kopen.

Als u nieuw bent bij goudbeleggingen of een beperkt budget heeft, kunt u overwegen om de kleinere munten te kopen, zoals de 1/20 oz, 1/10 oz, of 1/4 oz maten. Deze kleinere munten hebben misschien een hogere premie ten opzichte van de spotprijs van goud, maar ze zijn ook betaalbaarder en gemakkelijker te verkopen als dat nodig is.

Bij het kiezen van de beste maat voor u is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke doelen en behoeften. Als u goud koopt als een langetermijninvestering, kunt u overwegen grotere munten te kopen die in de loop van de tijd een groter groeipotentieel bieden. Als u uw portefeuille wilt diversifiëren of wilt hedgen tegen inflatie, is het kopen van een mix van munten van verschillende grootte misschien de beste optie voor u. Uiteindelijk hangt de grootte die u kiest af van uw individuele omstandigheden en beleggingsdoelen.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.

Kangaroo 1 troy ounce gouden munt 2024