Gouden Panda munten

De Chinese gouden panda munten behoren tot ’s werelds meest populaire edelmetaalmunten. De gouden Panda munt wordt sinds 1982 elk jaar uitgegeven door de Volksrepubliek China. Deze geliefde munt bevat de lieve reuzenpanda, een symbool van China dat over de hele wereld wordt erkend en, afgezien van 2001 en 2002, heeft de China gouden Panda elk jaar zijn ontwerp zien veranderen. Chinese gouden panda’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten; munten uitgegeven tussen 1982 en 2015 werden gesalgen volgens de standaard eenheid van troy ounces. Vanaf 2016 werden gouden Panda munten volgens het metrische systeem eerst geslagen met gewichten 30 gram, 15 gram, 8 gram, 3 gram en 1 gram.

Filter

  

Gewicht

  • Toon meer

Jaar van uitgifte

  • Toon meer

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

De oorsprong van de Chinese panda munt

Chinese gouden Panda munten worden uitgegeven door de Volksrepubliek China sinds 1982. De gouden Panda munten bevatten .999 (24 karaats) fijn goud. In 2016 begon de Volksrepubliek China met het slaan van gouden panda’s in metrische systeemformaten om beter te voldoen aan de internationale aantrekkingskracht van de munten. Deze grammaten vervingen de troy ounce-maten van eerdere data uit de serie.
Hoewel het geen exacte conversie is, bieden de nieuwe grammaten het dichtstbijzijnde metrische equivalent aan de tegenhangers ounce van vergelijkbare grootte:

  • De 1 troy ounce werd vervangen door 30 gram
  • De 1/2 troy ounce werd vervangen door 15 gram
  • De 1/4 troy ounce werd vervangen door 8 gram
  • De 1/10 troy ounce werd vervangen door 3 gram
  • De 1/20 troy ounce werd vervangen door 1 gram

Dé munt voor echte verzamelaars

Chinese gouden Panda munten zijn een favoriet onder verzamelaars vanwege de zeldzaamheid, numismatische waarde en originele ontwerpen. Een van de belangrijkste aantrekkingskracht van de gouden Panda munten is de ontwerpwijzigingen op jaarbasis, zodat geen twee munten ooit hetzelfde zijn – het zijn ook misschien wel de meest consistent opvallende ontwerpen van iedere gouden munten serie.

De People’s Republic of China Mint produceert slechts een beperkt aantal Chinese Panda Gold-munten per jaar, dus als u de nieuwste editie wilt, raden we u aan ruim van tevoren uw bestelling te plaatsen. Opgemerkt moet worden dat de waarde die op de munten wordt aangegeven alleen hun nominale waarde vertegenwoordigt en niet de werkelijke kosten van de munt is, noch de prijs die u mag verwachten te ontvangen als u besluit te verkopen. De werkelijke waarde van gouden edelmetaalmunten wordt berekend op basis van de huidige spotprijs die online beschikbaar is en veel groter is dan de waarden van de munten die in Yuan worden weergegeven.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.

Panda 1 gram gouden munt 2024