pexels photo 301599

Handelsonrust laat goudprijs glimmen

In de afgelopen 4 dagen steeg de goudprijs van $1.272 per troy ounce naar $1.333 per troy ounce, een stijging van ruim 5 procent. Wat is er aan de hand?

De stijging van de goudprijs is voor het grootste deel toe te schrijven aan de toegenomen handelsonrust wereldwijd. Nadat Trump afgelopen weekend bekend maakte dat ook Mexico niet zou ontkomen aan hogere importtarieven explodeerde de goudprijs.

Door de uitlatingen van Trump steeg de angst op de financiële markten. Zo daalden verschillende aandelenindices met behoorlijke cijfers. Analisten waarschuwen inmiddels ook voor een op handen zijnde recessie en Bloomberg meldt dat beleggers ondanks de huidige angst, de impact van de aanhoudende handelsspanningen onderschatten.

Goud als hedge 

In slechts 4 dagen tijd steeg de goudprijs ruim €1.200 per kilo. De onrust op de financiële markten zorgde er tevens voor dat goud de grootste instroom zag van beleggers sinds 2016. Het marktsentiment lijkt omgeslagen te zijn in het voordeel van goud. Het is nu even afwachten hoe de beleidsbepalers reageren op de ontwikkelingen op de financiële markten.

Dinsdagavond maakte de Fed bekend dat het de situatie op de financiële markten nauwlettend in de gaten houdt en dat de kans groot is dat de centrale bank in zal grijpen. Dit houdt in dat een renteverlaging in september opeens tot de mogelijkheden van de centrale bank behoort. Het is alleen afwachten of de truc die werd gebruikt tijdens de kredietcrisis ook dit keer effect zal hebben. 

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.