Maple Leaf gouden munt

Er zijn maar weinig gouden munten die populairder zijn dan de Canadese Maple Leaf gouden munt van de Royal Canadian Mint. De Maple Leaf gouden munt wordt jaarlijks op grote schaal geproduceerd in een zuiverheid van .9999 (24 karaats) goud. De Gouden Maple Leaf munt behoort tot een van de veiligste en populairste gouden munten ter wereld.

Filter

  

Gewicht

Jaar van uitgifte

  • Toon meer

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

Maple Leaf gouden munt

In 1979 begon de Royal Canadian Mint met de productie van goud Bullion munten, met 1 troy ounce Maple Leaf gouden munten. Deze werden aanvankelijk geslagen in een zuiverheid van .999, en werden gegarandeerd door de regering van Canada voor gewicht en zuiverheid. In het begin waren de munten erg puur, met een zuiverheid van 999 van de 1000. Later, vanaf 1982, werden ze nog zuiverder, met een zuiverheid van .9999 (24 karaats) op 1000. Dit was destijds zeer zeldzaam voor een munt die bedoeld was om te beleggen.

Canada werd een top goudexporteur nadat kolonisten daar goudklompjes vonden. Het is dus passend dat een van de meest prestigieuze gouden investeringsmunten op de markt ook uit dit land komt. Het duurde niet lang voordat de Maple Leaf gouden munten een van ’s werelds populairste fijne gouden munten werden.

Het ontwerp van de Maple Leaf munt

De Maple Leaf gouden munten zijn een kenmerkend product van de Royal Canadian Mint en het iconische esdoornbladmotief is een internationaal erkend symbool van Canada. De munten worden hedendaags allemaal geslagen in een zuiverheid van .9999 (24 karaats). Naast de 1 troy ounce versie, is de gouden Maple Leaf ook verkrijgbaar in verschillende coupures, waaronder, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/10 troy ounce en 1/20 troy ounce.

De Royal Canadian Mint staat bekend om zijn hoogwaardige producten en in 2013 en 2015 werden unieke beveiligingsfuncties toegevoegd aan de Maple Leaf gouden munt in de vorm van een klein laser micro-gegraveerd esdoornblad en een achtergrond van radiale lijnen. We zijn verheugd om onze klanten een uitgebreid assortiment van deze beroemde munt aan te bieden.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 787 reviews.

Maple Leaf 1 troy ounce gouden munt

Wellicht vindt u deze ook interessant

Maple Leaf 1 troy ounce gouden munt