Gouden American Eagle munten

De American Eagle gouden munten zijn wereldwijd bekend om hun historische ontwerp op basis van Augustus Saint-Gaudens ontwerp van $20 gouden Double Eagle uit 1907. De American Eagle gouden munt heeft een zuiverheid van .9167 (22 karaats goud). Ondanks deze “lage” zuiverheid in vergelijking met andere gouden munten, is de American Eagle alsnog een van de populairste munten ter wereld. Mede omdat het de eerste beleggingsmunt uit Amerika is die werd geslagen met als doel verhandeld te worden voor haar goudwaarde.

Filter

  

Gewicht

Jaar van uitgifte

Land van Uitgifte

Producent

Zuiverheid

De geschiedenis van de American Eagle munt

Het ontwerp van de American Eagle Gold gouden munt is gebaseerd op het beroemde Saint-Gaudens Lady Liberty-ontwerp dat verscheen op de laatste gouden Double Eagle. De Saint-Gaudens gouden munt verving de Liberty Gold-munt in 1907 en ontstond uit de wens van president Theodore Roosevelt om namens de VS kunstwerken als gouden munten te hebben. De gouden Double Eagle uit 1907 wordt dan ook beschouwd als een van de mooiste Amerikaanse gouden munten ooit.

Ontwerp American Eagle gouden munt

De American Eagle gouden munten bevatten tot 2021 een ontwerp waarbij het beroemde Gold Double Eagle-ontwerp van Augustus Saint-Gaudens wordt gehanteerd. Hierin zien wij Lady Liberty vol vertrouwen tegen de zonnestralen lopen. Op de keerzijde zien we een ontwerp van beeldhouwer Miley Busiek, met een mannelijke adelaar die een olijftak draagt die boven een nest met een vrouwelijke adelaar en haar jongen vliegt.

Type 2 American Eagle gouden munt

Ter ere van de 35e verjaardag van de American Eagle gouden munt, zijn er medio 2021 nieuwe ontwerpen geïntroduceerd. Op het nieuwe ontwerp zien we eveneens het beroemde Gold Double Eagle-ontwerp van Augustus Saint-Gaudens, met Lady Liberty met golvend haar, een fakkel in haar rechterhand en een olijftak in haar linkerhand. Het Type 2-ontwerp bevat toegevoegde details van de originele bronzen cast om dit geliefde ontwerp te verbeteren. Op de andere zijde zien wij een close-up portret van een adelaar, ontworpen door Jennie Norris. Dit ontwerp is het eerste nieuwe ontwerp dat is geïntroduceerd sinds het begin van de serie in 1986.

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.

American Eagle 1 troy ounce gouden munt 2024