De actuele palladiumprijs

Als u interesse heeft om palladium te kopen, dan is het belangrijk om bekend te zijn met de palladiumprijs en de palladiumioers. Deze factoren spelen een essentiële rol bij het nemen van weloverwogen beslissingen over uw investering. Bij Goudverzekerd heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot actuele informatie en om transacties uit te voeren vanuit het comfort van uw eigen huis.

De palladiumprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder economische omstandigheden, geopolitieke gebeurtenissen en vraag en aanbod op de markt. Mede hierdoor worden de prijzen van onze producten iedere 5 minuten geüpdate op basis van de dan geldende palladiumprijs. Het volgen van de palladiumkoers stelt u in staat om gunstige momenten te identificeren om palladium te kopen en te profiteren van mogelijke waardestijgingen.

Palladium kopen als investering

Palladium is een steeds populairder edelmetaal geworden. In tegenstelling tot goud, dat voornamelijk wordt gebruikt voor sieraden en investeringsdoeleinden, wordt palladium ook zwaar gebruikt in de moderne industrie. In 2019 haalde de prijs van palladium de prijs van goud in en trok de aandacht van veel beleggers.

De hoge toepasbaarheid van dit edelmetaal in diverse industrieën, samen met een schaars aanbod, zorgen er voor dat dat veel beleggers kiezen voor het kopen van fysiek palladium.

Net als zilver, goud en platina is palladium een vraag- en aanbodproduct. Hoewel de waarde van palladium kan fluctueren in lijn met de verschillende factoren die de prijs van andere edelmetalen beïnvloeden (economische trends, technologische vooruitgang, geopolitieke ontwikkelingen, inflatie enz.), heeft het ook zijn eigen unieke set beïnvloeders.

Zuid-Afrika en Rusland
Aangezien Zuid-Afrika en Rusland goed zijn voor een ongeveer gelijkmatige splitsing van ongeveer 80% van de palladiumbronnen in de wereld, kunnen sancties, economische neergang of mijnwerkersstakingen (deze komen vaak voor in Zuid-Afrika) de prijs van palladium aanzienlijk beïnvloeden, zowel positief als negatief.

Auto-industrie
Aangezien ongeveer 75% van de vraag naar palladium afkomstig is vanuit de auto-industrie, speelt het wereldwijde aanbod en de vraag naar voertuigen een enorme rol bij het bepalen van de prijs van palladium. Landen die door de economische neergang worden getroffen, zullen natuurlijk minder nieuwe voertuigen nodig hebben, en vice versa.

Geschiedenis van Palladium

Palladium is een waardevol en veelzijdig metaal dat een interessante geschiedenis kent. Het element met atoomnummer 46 en het symbool Pd werd ontdekt in 1803 door de Engelse chemicus William Hyde Wollaston. De naam “palladium” is afgeleid van de asteroïde Pallas, die op haar beurt genoemd is naar de Griekse godin Pallas Athena.

Palladium is een zeldzaam metaal dat behoort tot de zogenaamde platina-groep metalen, samen met platina, rhodium, ruthenium, osmium en iridium. Het wordt meestal gewonnen als bijproduct van de mijnbouw van nikkel en koper. De grootste producenten van palladium zijn Rusland, Zuid-Afrika en Canada. Deze landen herbergen enkele van ’s werelds grootste palladiummijnen.

Palladium heeft diverse unieke eigenschappen die het tot een waardevol materiaal maken. Het is bestand tegen corrosie, heeft een hoge smeltpunt en is een uitstekende katalysator. Een van de belangrijkste toepassingen van palladium is in de auto-industrie, waar het wordt gebruikt in katalysatoren om schadelijke emissies te verminderen. De groeiende vraag naar schonere uitlaatgassen heeft de vraag naar palladium gestimuleerd.

Naast de auto-industrie wordt palladium ook gebruikt in elektronica, sieraden, tandheelkunde en in de productie van brandstofcellen. Het is een cruciaal materiaal voor waterstofbrandstofcellen vanwege zijn katalytische eigenschappen.

De prijs van palladium wordt beïnvloed door vraag en aanbod, geopolitieke factoren en economische trends. In de afgelopen jaren is de prijs sterk gestegen vanwege een grotere vraag in de auto-industrie, met name in China, en beperkte aanbodgroei. Deze prijsstijging heeft geleid tot interesse in het recyclen van palladium uit gebruikte katalysatoren en elektronische apparaten.

Vragen over de palladiumprijs?

Wij staan voor u klaar met persoonlijk oprecht advies, we beantwoorden graag al uw graaag.

Of bel ons: 020 799 73 36

Online of Fysiek palladium kopen

Bij Goudverzekerd kunt u veilig en vertrouwd online palladium kopen. Binnen de markt van aan- en verkoop van fysieke edelmetalen biedt Goudverzekerd volledige ontzorging aan de klant. Ons team heeft meer dan 40 jaar ervaring in de handel van fysieke edelmetalen. Dankzij ons uitgebreide (inter)nationale netwerk kunnen wij aan vrijwel al uw wensen voldoen.

We leveren discreet en anoniem aan huis, maar u kunt ook uw bestelling ook ophalen bij een van onze kantoren in Amsterdam of Eindhoven. En als u uw edelmetalen wilt verkopen, bieden we met onze terugkoopgarantie de mogelijkheid om ze weer terug te kopen tegen de beste prijs in Nederland.

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de AFM-vergunning die we hebben voor het aanbieden van goud (en zilver, platina én palladium) als beleggingsobject. Onze klanten waarderen Goudverzekerd daarnaast met gemiddeld een 9,8 uit 10 op basis van meer dan 500 reviews.

Vragen over de palladiumprijs?

Wij staan voor u klaar met persoonlijk oprecht advies, we beantwoorden graag al uw graaag.

Of bel ons: 020 799 73 36

Wat kunnen we voor u betekenen?

Waarom
Goud kopen?

Waarom
Zilver kopen?

Waarom
Platina kopen?

Waarom
Palladium kopen?

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.