BELANGRIJKE MEDEDELING:
L.S., vanwege het zeer grote aantal bestellingen verzoeken wij u rekening te houden met een vertraging van 7-10 dagen totdat uw bestelling wordt verzonden. Dank!
Goud.Goud 55.510,18Zilv.Zilver 606,50Plat.Platina 27.478,78Pall.Palladium 62.976,80 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Fed laat rente onveranderd

Fed laat rente onveranderd
4 mei 2017 Bilal
photo 1542320728179 bda01e6f5c73

De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft zoals verwacht het belangrijkste rentetarief ongewijzigd gelaten.

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten werd in maart van dit jaar verhoogd naar een bandbreedt van 1%. Toentertijd werd aangegeven dat de bestuurders van de Federal Reserve verwachten dat de rente dit jaar nog twee keer zal worden verhoogd. Gezien de zwakke ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar hield niemand rekening met een renteverhoging nu. Vandaar ook dat de reactie van de financiële markten op het besluit van de Fed nihil was. Het besluit om de rente onveranderd te laten werd unaniem aangenomen door het volledige Fed bestuur.

Kortstondig

Over de zwakke ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar was de Fed ook duidelijk. Volgens de centrale bank is de groeivertraging kortstondig en zien zij dit niet als een gevaar voor de economie. Mede door deze uitspraak stijgt volgens analisten de kans op een tweede renteverhoging in juni flink. De kans op een renteverhoging in juni van dit jaar steeg van 64% naar 93%.

Fed-president Janet Yellen gaf geen verklaring naar aanleiding van het besluit. In de komende dagen komen echter wel verschillende Fed-bestuurders, waaronder Yellen aan het woord tijdens verschillende bijeenkomsten. Deze optredens zullen nauw worden gevolgd door analisten om te kijken of de Fed bestuurders iets los laten over een eventueel volgende renteverhoging.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 395 reviews.