BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.090,09Zilv.Zilver 651,47Plat.Platina 27.127,81Pall.Palladium 37.965,46 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Zwakste groei Amerikaanse economie in 3 jaar tijd

Zwakste groei Amerikaanse economie in 3 jaar tijd
28 april 2017 Bilal
photo 1597349848661 86e71ced677b

De Amerikaanse economie is het jaar bijzonder slecht begonnen. Uit cijfers die vandaag naar buiten zijn gekomen blijkt dat het Bruto Binnenlands Product in het eerste kwartaal van dit jaar is gegroeid met 0,7%. Het is het langzaamste groeitempo in drie jaar tijd.

Amerikaanse economie

Het cijfer is een flinke tegenslag voor Donald Trump die morgen 100 dagen aan het roer is als president van de Verenigde Staten. Een van zijn beloftes was namelijk dat onder zijn bewind de economie zou aantrekken met 3% à 4% per jaar. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar groeide de Amerikaanse economie nog met 2,1%.

Het lage cijfer is voornamelijk te wijten aan het uitgavenpatroon van consumenten. Deze groeide minder hard dan werd aangenomen. In de eerste 3 maanden van dit jaar groeide de Amerikaanse consumentenbestedingen met 0,3%. Het laagste cijfer sinds 2009.

Larry Fink, de baas van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, Blackrock, is niet te spreken over het cijfer. Hij noemt het cijfer vreselijk. Fink waarschuwde afgelopen week al over de staat van de grootste economie ter wereld. Volgens Fink kan de financiële markt in Amerika dalen met 5% à 10% op basis van zwakke bedrijfswinsten en het beleid van Trump.

C-gCEKpVYAEk6nn

Vreemd genoeg profiteerden zowel goud als zilver niet van het negatieve cijfer over de Amerikaanse economie. Normaliter veren beide edelmetalen op bij slechte macro-economische cijfers uit de VS. Zo daalde goud nadat het cijfer vanmiddag verscheen om deze week -1,3% te dalen. Zilver presteerde deze week slechter dan de grote broer en moest zelfs -3,7% terrein inleveren in dollars.

Door de daling van zilver zijn verschillende zilveren Monsterboxen nu beschikbaar voor minder dan €10.000. Wij merken dat dit effect heeft op de vraag naar fysiek zilver onder beleggers en verzamelaars die slim inspelen op prijsdalingen en hun posities vergroten.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.