BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 59.160,34Zilv.Zilver 697,98Plat.Platina 29.629,74Pall.Palladium 45.040,91 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Centrale banken gaan weer voor goud. U ook?

Centrale banken gaan weer voor goud. U ook?
7 juli 2020 Bilal
pexels photo 947457

Meer centrale banken zijn voornemens om dit jaar goud te kopen. Na een recordjaar in 2018 en 2019 is de koopwoede van centrale banken nog niet gestild. 

Het belangrijkste argument die centrale banken aanhalen is de angst voor een nieuwe financiële crisis. Zo blijkt uit het rapport van de World Gold Council. Uit de enquête blijkt dat 20% van de centrale banken stellen dat zij hun goudaankopen de komende 12 maanden zullen opvoeren. Een jaar geleden stelde nog slechts 8 procent van de Centrale banken dat zij overwegen om extra fysiek goud te kopen.

Recordjaar 2018

In 2018 kochten centrale banken in totaal 651,5 ton aan goud. Dit was de grootste jaarlijkse aankoop van centrale banken sinds het jaar 1971, hetzelfde jaar waarin de Amerikaanse dollar van goud werd ontkoppeld; het einde van de zogenaamde goudstandaard.

Over het algemeen dacht driekwart van alle centrale banken die op de enquete hebben gereageerd dat de wereldwijde goudvoorraad bij centrale banken zal toenemen. De renenen om deel te nemen aan deze goudkoorts zijn legio, maar de lage rente en de vrees voor een nieuwe financiële crisis zijn het belangrijkst volgens de World Gold Council.

De huidige inspanningen van verschillende regeringen om de verspreiding van Covid-19 te beteugelen, hebben economieën hard geraakt. Deze malaise kan makkelijk resulteren in een nieuwe financiële crisis mocht de economie niet snel weer op gang komen.

Negatieve rente positief voor goud

Bovenaan de lijst van redenen om goud te kopen volgens centrale banken zijn de “aanhoudend lage tot negatieve rendementen op schulden van landen”. Negatieve rentetarieven zorgen er voor dat beleggers minder geld toekijken dan de prijs die ze voor waardepapier betalen. Zes van de 10 respondenten gaven aan dat dit dé belangrijkste reden is voor centrale banken om goud te kopen.

Vraag van centrale banken zal prijs opdrijven

Centrale banken kopen vaak goud wanneer zij de kans zien om het edelmetaal tegen een goede prijs te verkrijgen. In de praktijk betekent dat dat ze er waarschijnlijk voor kiezen om het edelmetaal te kopen tijdens dips in de prijs. Dit houdt volgens Forbes in dat de markt op de lange termijn geen enorme dalingen zal laten zien.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.