Goud.Goud 58.690,98Zilv.Zilver 730,37Plat.Platina 30.525,94Pall.Palladium 40.511,81 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

VS publiceert lijst met extra heffingen voor China

VS publiceert lijst met extra heffingen voor China
11 juli 2018 Bilal
photo 1592438224739 e5fa23538578

De Verenigde Staten heeft een lijst gepubliceerd met Chinese producten waarop de importheffing met 10 procent zal gaan stijgen. In totaal gaat het om 200 miljard dollar aan goederen. De lijst zorgt voor een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China en zorgt tevens wereldwijd voor rode cijfers op de beurzen.

Trump heeft eerder gedreigd met extra heffingen voor China. Afgelopen week vrijdag traden de eerste importheffingen op Chinese goederen in werking. Toen ging het nog om een importheffing op goederen uit China met een totale waarde van 34 miljard dollar. China sloeg daarop terug met extra heffingen op Amerikaanse producten, ook met een totale waarde van 34 miljard dollar.

Op de nieuwe lijst staan 6.000 producten waaronder kleding, tabak, etenswaren, chemicaliën, autobanden en cosmeticaproducten. De waarde staat gelijk aan de helft van de totale import van de VS vanuit China. Direct na de aankondiging reageerde het Chinese ministerie van Handel dat het de nieuwe maatregelen van de VS zal vergelden. Op wat voor manier blijft nog even gissen aangezien China veel minder goederen importeert vanuit de VS.

heffingen

Het voorstel ligt de komende twee maanden nog wel ter inzage, waarop er volgende maand hoorzittingen worden gehouden. Pas daarna wordt officieel besloten of de VS de heffingen ook daadwerkelijk zal gaan doorvoeren.

Angst op de beurzen

Beurzen wereldwijd hebben naar aanleiding van de aankondig van de VS een flinke stap terug gedaan. Beleggers vrezen een verdere escalatie van de handelsoorlog.

Zo levert de AEX ruim 1 procent in, net als de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs. Ook de beurzen in Azië sloten ruim 1,5 procent lager. Naast beurzen hebben ook grondstoffen het zwaar. Zo is de prijs van zink gedaald met 6 procent in Shanghai, daalde de koperprijs met 3,5 procent en ging de nikkelprijs met 2,4 procent onderuit. Zilver deelt mee in de malaise aangezien het edelmetaal vaak als bijproduct wordt gewonnen tijdens het winnen van dergelijke industriële metalen.

USD/CHN

De Chinese yuan daalt ook sinds de aankondiging van dinsdagnacht. De renminbi yuan bereikte een koers van 6,7 ten opzichte van de dollar. Dit punt wordt gezien als een belangrijk psychologisch steunpunt voor de Chinese munt ten opzichte van de dollar. De People’s Bank of China heeft meerdere malen ingegrepen in het verleden om een verzwakking voorbij dit punt te voorkomen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 577 reviews.