BELANGRIJKE MEDEDELING:
L.S., vanwege het zeer grote aantal bestellingen verzoeken wij u rekening te houden met een vertraging van 7-10 dagen totdat uw bestelling wordt verzonden. Dank!
Goud.Goud 55.824,69Zilv.Zilver 620,65Plat.Platina 27.195,87Pall.Palladium 62.010,05 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Trump voert handelsoorlog met China & EU op

Trump voert handelsoorlog met China & EU op
25 juni 2018 Bilal
photo 1494412552100 42e4e7a74ec6

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan om zijn handelsoorlog met China en Europa verder te laten escaleren. De Amerikaanse president heeft gedreigd om de Europese autoindustrie een extra heffing op te leggen van 20%. Daarnaast melden ingewijden dat Trump van plan is om beperkingen in te voeren op Chinese investeringen in Amerikaanse (technologie)bedrijven.

The Wall Street Journal meldt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën aan nieuwe regels werkt die het onmogelijk maken voor bedrijven die minstens voor 25% in Chinese handen zijn, om nog Amerikaanse bedrijven over te nemen die actief zijn in ‘industrieel significante technologie’.

Het gaat onder andere om investeringen in ICT, luchtvaart, elektrische auto’s, robots, farmaceutische technologie en biotechnologie. Het Witte Huis wil hiermee voorkomen dat gevoelige technologie in Chinese handen komt. Daarnaast gaat het minister van Handel extra controles uitvoeren op export richting China, om te vermijden dat gevoelige technologie naar China wordt verscheept.

Volgende escalatie in Handelsoorlog

Mochten de nieuwe beperkingen er daadwerkelijk komen, dan is dit de volgende escalatie in een handelsconflict tussen de Verenigde Staten en handelspartners uit verschillende delen van de wereld zoals China, de Europese Unie, Canada, Mexico en Japan.

Begin volgende maand treden de eerste importheffingen van de VS op Chinese goederen in werking met een heffing van 25% op 34 miljard aan Chinese goederen. China beloofde direct na de aankondiging van de importheffingen al een krachtig antwoord. Trump dreigde daarna direct met extra importheffingen van 450 miljard dollar aan goederen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 395 reviews.