photo 1592438224739 e5fa23538578

Handelsoorlog VS en China drukt op beurzen

De beurzen in Europa staan dinsdag fors lager uit angst voor een aanstaande handelsoorlog. De beurzen zijn in de ban van nieuwe dreigementen van Trump richting China. Maandagavond zette de president van de Verenigde Staten de handelsspanningen verder onder druk door te dreigen met heffingen van 200 miljard dollar extra belasting op Chinese goederen.

De heffingen zijn volgens Trump een tegenmaatregel op de Chinese maatregelen op Amerikaanse goederen. En dat zijn weer tegenmaatregelen op eerdere importheffingen van de Verenigde Staten.

Vanuit China is fel gereageerd op de nieuwste dreigementen van Trump. Het ministerie van Handel van China stelt dat het zowel met ‘kwalitatieve’ en ‘kwantitatieve’ maatregelen zal terugslaan indien Trump voet bij stuk houdt.

Handelsoorlog

Vrijdag gaf Trump zijn goedkeuring voor importheffingen op Chinese goederen, die goed zijn voor een handelswaarde van 50 miljard dollar. In totaal heeft de Verenigde Staten 1102 Chinese producten op een lijst gezet die in aanmerking komen om extra belast te worden met 25%. 818 producten met een waarde van 34 miljard dollar zullen vanaf 6 juli extra worden getaxt. Daarnaast worden er stappen genomen om de heffingen uit te breiden naar 284 extra producten.

China sloeg direct terug en kondigde aan dat het 659 verschillende Amerikaanse producten, met een waarde van 50 miljard dollar op de korrel heeft die extra getaxt zullen worden. Ook de Chinezen belasten de 659 goederen met een extra belasting van 25%. Onder de goederen vallen onder andere vliegtuigen, auto’s en sojabonen.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 806 reviews.