Goud.Goud 58.684,88Zilv.Zilver 728,65Plat.Platina 30.438,39Pall.Palladium 40.246,16 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Trump: Amerikaanse dollar is te sterk

Trump: Amerikaanse dollar is te sterk
18 januari 2017 Bilal
pexels photo 3943728

De dollar index daalde gisteren met ruim 1% nadat aankomend president Donald Trump stelde dat de Greenback te sterk is. De dollar index daalde van 101,20 tot 100,30 en blijft vandaag rond dezelfde koers schommelen. Trump is een uitzondering op zijn voorgangers die vrijwel nooit reageerden op de koers van de munt.

China

In een interview met de Wall Street Journal stelde Trump dat de concurrentiepositie van de Verenigde Staten in het geding is door de sterke munt. In de daaropvolgende uren daalde de dollar direct met 1,2%. Een van de redenen van de sterke dollar is volgens Trump de goedkope Chinese renminbi.

“Our companies can’t compete with them [Chinese companies] now because our currency is too strong. And it’s killing us”

– Donald Trump

De Chinese munt is “dropping like a rock” volgens Trump. Ook al heeft de Chinese overheid in de afgelopen periode door middel van interventies geprobeerd de val te stoppen. Trump stelt dat de ingrepen van de Chinese centrale bank puur zijn gedaan zijn om de Amerikanen niet boos te maken.

dollar usd trump

Sinds de overwinning van Trump is de dollar vanaf eind november gestegen met 5%. De stijging van de Greenback heeft geleid tot bezorgdheid dat de sterke dollar opkomende markten zal hinderen in hun economische groei. Mede door de uitlatingen van Trump stegen veel belangrijke valuta waaronder de yen, de euro en het Britse pond tegenover de dollar.

Goudprijs stijgt verder

Door alle onzekerheid en twijfel over Trump’s economische politiek steeg de goudprijs gisteren verder door, tot de hoogste stand in bijna twee maanden tijd. De prijs van een troy ounce steeg dinsdag tot boven de $1.215, de hoogste stand sinds 22 November 2016. De goudprijs steeg daarmee voor de zevende onafgebroken dag op rij.

Aankomende vrijdag wordt Trump ingezworen als president van de Verenigde Staten. Vanaf volgende week kunnen we echt zien wat voor effect de nieuwe president zal hebben op financiële markten.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 577 reviews.