BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.084,88Zilv.Zilver 652,09Plat.Platina 27.127,20Pall.Palladium 37.966,07 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran lopen hoog op

Spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran lopen hoog op
9 mei 2017 Bilal
photo 1554795896 b6d5b2eb3923

De spanningen tussen twee gezworen rivalen in het Midden-Oosten, Saudi-Arabië en Iran, lopen hoog op. Inmiddels dreigen beide landen elkaar met militaire acties.

De spanningen laaiden op nadat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman in een interview elke dialoog met Iran uitsloot, én beloofde om zijn koninkrijk te beschermen in wat hij noemt “Teherans pogingen om de islamtische wereld te overheersen”.

“We know that we are a main goal for the Iranian regime. We will not wait until the battle comes to Saudi Arabia but we will work to have the battle in Iran rather than in Saudi Arabia.” Aldus de kroonprins tijdens het interview.

Iran reageert geprikkeld

Iran, op haar beurt, liet de opmerkingen van Saudi-Arabië niet onbeantwoord. De minister van Defensie Hossein Dehghan, werd geciteerd door persbureau Tasnmin met een fixe waarschuwing voor de Saudis: “If the Saudis do anything ignorant, we will leave no area untouched except Mecca and Medina.”

Is dit slechts gepraat, of een serieuze escalatie tussen de twee grootste moslim naties in het Midden-Oosten? Beide landen zijn hoe dan ook tot elkaar veroordeeld gezien zij tijdens OPEC onderhandelingen tot een akkoord moeten komen over het verlagen van de olieproductie. In de afgelopen week daalde de olieprijs hard en verloor deze bijna 10% van zijn waarde. Deze week staat er een bijeenkomst van OPEC-landen op het programma waardoor wederom gepraat zal worden over het verlagen van de olieproductie.

Eind mei bezoekt de Amerikaanse president Donald Trump Saudi-Arabië en Israel. Het is de eerste buitenlandse reis van de Amerikaanse president. Overigens vaker heeft aangegeven geen fan te zijn van Iran en heeft gedreigd met nieuwe sancties tegen het land.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.