photo 1591696205602 2f950c417cb9

Noord-Korea beheerst financiële markten

De spanning rondom Noord-Korea is op dit moment een van de belangrijkste drijfveren voor financiële markten. Goud en zilver profiteren van de onrust en onzekerheid die deze spanning met zich meebrengt.

Afgelopen weekend hield Noord-Korea zijn zesde kernproef. Volgens Pyongyang ging het om een succesvolle proef met een waterstofbom. In de buurt waar de test werd gehouden werd een aardbeving gemeten met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. De kracht én het moment van de test heeft de gehele wereld verrast. Nog geen maand nadat de gehele VN Veligheidsraad nieuwe sancties oplegde aan het land vanwege eerdere raketlanceringen laat Noord-Korea duidelijk zien dat het lak heeft aan sancties.

Inmiddels hebben bijna alle wereldmachten gereageerd op de laatste kernproef van Noord-Korea. Zo sturen de Verenigde Staten aan op strengere extra sancties tegen Noord-Korea. President Trump heeft daarnaast ook gedreigd met een handelsembargo tegen elk land dat zaken doet met Noord-Korea. Feitelijk betekent dit vooral een embargo voor China, dat verantwoordelijk is voor 85% van de handel die Noord-Korea voert met het buitenland. De spanningen tussen de Verenigde Staten en China staan al enkele weken onder spanningen onder andere door de Noord-Koreaanse kwestie.

Rusland en China zijn nog steeds van mening dat er onderhandeld dient te worden met Noord-Korea. Het geduld van Trump en de Verenigde Staten begint echter op te raken gezien de laatste tweets afkomstig van het account van de president.

Zo heeft de Verenigde Staten laten weten dat het de militaire slagkracht verder zal uitbreiden in de regio. Daarnaast heeft (wederom op twitter) Trump laten weten dat hij het toelaat dat zowel Zuid-Korea als Japan een ‘aanzienlijk verhoogde hoeveelheid van zeer geavanceerde militaire wapens’ mogen aanschaffen van de Verenigde Staten.

Goud & Zilver

Beleggers zijn op zoek naar veiligere havens zoals goud en zilver na nieuwe kernproeven die Noord-Korea uitvoerde afgelopen weekend. De goudprijs noteert in dollars mede door de ontwikkelingen in Noord-Korea $1.334 per troy ounce, het hoogste punt sinds het begin van dit jaar. Ook zilver doet het goed en staat op het punt om de grens van $18 dollar per troy ounce te beslechten. De laatste keer dat dit gebeurde was in april van dit jaar.

Indien de spanningen verder escaleren dan is de weg omhoog voor zowel goud als zilver vanzelfsprekend. Mede hierdoor zagen wij in de afgelopen weken een sterke interesse in zowel goud als zilveren munten en baren.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.