Goud.Goud 59.067,74Zilv.Zilver 716,70Plat.Platina 31.421,73Pall.Palladium 43.796,68 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Nieuwe islamitische standaard bereikt voor goudbeleggen

Nieuwe islamitische standaard bereikt voor goudbeleggen
29 november 2016 Bilal
photo 1590075865003 e48277faa558

De World Gold Council heeft samen met de Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions een nieuwe standaard ontwikkeld én goedgekeurd voor het beleggen in goud. Door de nieuwe regelgeving omtrent islamitisch goudbeleggen ontstaat er een gigantische groep potentiële goudbeleggers.

Huidige wetgeving islam

Onder de huidige wetgeving is het voor moslims ingewikkeld om te beleggen in goud. Het is namelijk wél voor moslims toegestaan om fysiek goud te bezitten. Echter zijn er geen duidelijke richtlijnen of het toegestaan is om het edelmetaal te bezitten als een investering. Tot vandaag.

Nieuwe islamitische goudstandaard

Persbureau Reuters meldt vandaag dat er een akkoord is bereikt voor een nieuwe islamitische goudstandaard waardoor 1,6 miljard moslims goud als belegging mogen aanhouden. De Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions is het instituut dat de shariastandaarden op financieel gebied bepaalt onder moslims.

Op basis van de eerste berichten is het nog niet duidelijk of alle goudgerelateerde producten onder de nieuwe standaard vallen. Wel is zeker dat moslims voortaan mogen beleggen in beleggingsrekeningen, derivaten, indexfondsen, islamitische obligaties én er mag belegd worden in fysiek goud. Volgens Reuters zal de officiële bekendmaking binnenkort worden verwacht.

Het zou dus zomaar kunnen dat de nieuwe regelgeving zal gaan leiden tot een gigantische stijging in de vraag naar goud. Dit in combinatie met een steeds verder dalende goudvoorraad, zorgt er voor dat de toekomst van de goudprijs er behoorlijk rooskleurig uitziet.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.