BELANGRIJKE MEDEDELING:
L.S., vanwege het zeer grote aantal bestellingen verzoeken wij u rekening te houden met een vertraging van 7-10 dagen totdat uw bestelling wordt verzonden. Dank!
Goud.Goud 55.873,65Zilv.Zilver 620,34Plat.Platina 27.196,49Pall.Palladium 61.763,19 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Italianen ruilen euro’s om voor goud

Italianen ruilen euro’s om voor goud
28 november 2016 Bilal
photo 1561456662 bcece3b56172

Steeds meer Italianen wisselen in aanloop naar het referendum op 4 december hun euro’s in voor goud in Zwitserland. De angst voor een vertrek van Italië (wat nu al omgedoopt is tot Quitaly) uit de eurozone of zelfs de Europese Unie zorgt er voor dat Italianen zich alvast hiervoor indekken. Hierdoor halen veel Italianen hun beleggingen weg bij Italiaanse bedrijven en stallen dit in het buitenland. Onder andere in de vorm van goud.

De meldt de Duitse website Wirtschaftswoche. Bij edelmetaalhandelaar Pro Aurum in Lugano gaat het zelfs zo hard dat inmiddels 80 procent van de klandizie uit Italië afkomstig is, en slechts 20 procent uit Zwitserland. Normaliter is de verhouding juist andersom.

Referendum Italië

Op 4 december mogen de Italianen naar de stembus en zich uitspreken over een aanpassing van de grondwet. Premier Renzi heeft meerdere malen aangegeven dat hij zijn lot verbindt aan de uitslag van het referendum. De peilingen spreken op dit moment niet in zijn voordeel, waardoor de angst voor een mogelijk vertrek van Italië uit de eurozone of de Europese Unie groot is.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 395 reviews.