BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

IMF-baas Lagarde schuldig, geen straf

IMF-baas Lagarde schuldig, geen straf
21 december 2016 Bilal
photo 1593115057322 e94b77572f20

In een langslepende fraudezaak is de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, schuldig bevonden aan nalatigheid. Ze krijgt echter geen straf opgelegd en ook géén strafblad. Reden? Haar ‘persoonlijkheid’ en ‘internationale reputatie’.

Slepende rechtszaak

Lagarde is veroordeeld wegens nalatigheid in een zaak rondom zakenman Bernard Tapie. De zakenman verkocht in 1993 zijn Adidas aandelen aan de Franse bank Crédit Lyonnais. De zakenman begon daarna een rechtszaak, aangezien de bank (die inmiddels failliet is) hem had bedrogen door de aandelen later voor veel meer geld te verkopen.

Lagarde, was toentertijd minister van Financiën in Frankrijk en wees een bemiddelaar aan tussen beide partijen. De uitkomst van de zaak leverde Bernard Tapie een schadevergoeding op van ruim € 400 miljoen.

Vriendjespolitiek

Het vermoeden speelde dat tijdens de bemiddeling tussen beide partijen sprake was van fraude. Zo was Bernard Tapie goed bevriend met de voorzitter van de commissie die de zaak behandelde en het bedrag uiteindelijk toekende. Daarnaast was Tapie ook goed bevriend met Sarkozy, destijds presidentskandidaat in Frankrijk.

Het Hof van Justitie verwijt Lagarde nu dat zij nalatig is geweest door als minister van Financien niet in beroep te gaan tegen de zaak. Indien zij dit wel zou hebben gedaan, dan was volgens het Hof de fraude eerder aan het licht zijn gekomen.

Volledige steun IMF ondanks veroordeling

Ondanks haar veroordeling houdt Christine Lagarde de steun van het IMF en de volledige steun van het bestuur. Hierdoor kan ze aanblijven als hoofd van het IMF.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.