BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.099,58Zilv.Zilver 652,70Plat.Platina 27.127,81Pall.Palladium 37.964,85 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

De grootste fysieke zilverreserves ter wereld

De grootste fysieke zilverreserves ter wereld
1 maart 2018 Bilal
maxresdefault

Wanneer er over zilver wordt geschreven dan wordt er heel vaak gekeken naar de landen die het meeste zilver produceren. Zelden wordt gekeken naar de landen met de grootste zilverreserves.

Zilver beleggers zijn meestal geinteresseerd in de landen die het meeste zilver produceren. Immers, in een land dat veel zilver produceert, zijn verschillende mijnbouwbedrijven actief, én zijn er dus investeringsmogelijkheden volop. Het is echter ook de moeite waard om te kijken naar zilverreserves per land of hoeveel fysiek zilver een land in zijn bezit heeft.

Over het algemeen hebben ’s werelds grootste zilverproducenten ook hoge fysieke zilverreserves. Desondanks zitten er in de top 10 landen met de hoogste zilver reserves ook landen die weinig tot geen zilver produceren. Hieronder een overzicht van landen met de hoogste zilverreserves ter wereld.

1. Peru.

Zilverreserves: 93.000 ton

Met 93.000 ton bezit Peru de hoogste fysieke zilvereserves ter wereld. In 2017 was het land een belangrijke producent van zilver. Het land produceerde afgelopen jaar 4.500 ton zilver, waarmee het op de tweede plaats ter wereld komt op productieniveau.

Het grootste deel van het zilver uit Peru wordt geproduceerd in de mijn van Antamina, gelegen in de provincie Huari. Hoewel het voornamelijk een kopermijn is, produceert het nog steeds meer zilver dan welk ander land dan ook. Peru is ook de op één na grootste koperproducent ter wereld, de op twee na grootste producent van zink en tin en de op vier na grootste producent van goud.

2. Australië

Zilverreserves: 89.000 ton

Australië produceert veel minder zilver dan Peru, desondanks zijn de reserves van het land hoog. In 2017 produceerde het land ‘slechts’ 1.200 ton zilver. De productie van zilver in Australië gaat helemaal terug naar de vroege jaren 1900. BHP Billiton begon daar als een zilverproducent in 1920, en vandaag de dag exploiteert South32, een verlengstuk van BHP Billiton, de Cannington-mijn in dezelfde regio. De mijn is de grootste producent van zilver in Australië.

3. Polen

Zilverreserves: 89.000 ton

De zilverreserves in Polen stegen vorig jaar en hiermee komt het land op gelijke hoogte met Australië. Ondanks de reserves van maar liefst 89.000 ton, produceerde het lands slechts 1.400 ton zilver in 2017. Veel daarvan kwam van KGHM Polska Miedsz. Het bedrijf is consequent een van ’s werelds beste zilverproducerende bedrijven. Momenteel wordt in Polen ongeveer 75% van het zilver gewonnen als bijproduct uit koperwinning in het land.

Hieronder het volledige overzicht van de landen met de meeste fysieke zilverreserves:

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.