BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goud stijgt na Trumps ‘shutdown’ dreigement

Goud stijgt na Trumps ‘shutdown’ dreigement
23 augustus 2017 Bilal
photo 1550531996 ff3dcede9477

De goudprijs steeg vandaag en werd ondersteund door politieke onzekerheid na de zoveelste uitspatting van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. De president heeft gedreigd met een shutdown van alle overheidsdiensten wanneer er geen geld wordt vrijgemaakt voor de bouw van zijn muur.

“If we have to close down our government, we’re building that wall,”

– Donald Trump – Arizona rally

Trump maakte zijn dreigement openbaar tijdens een bijeenkomst in Phoenix, Arizona. De muur aan de grens van Mexico was een van dé verkiezingsbeloftes van de president, en de financiering voor de bouw is tot op heden nog niet rond. Trump heeft bij het Congres een verzoek neergelegd voor $1,6 miljard om een begin te maken met de bouw. De totale kosten worden beraamd op een slordige $20 miljard dollar.

Goud omhoog

Door de dreigementen van Trump daalde de dollar in waarde tegenover alle belangrijke valuta’s. Mede hierdoor steeg goud uitgedrukt in dollars in waarde. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs $1.287,61 per troy ounce. Het edelmetaal doorbrak afgelopen week vrijdag voor het eerst sinds november 2016 de grens van $1.300 per troy ounce.

Hedgefondsen vonden hun weg weer richting het edelmetaal door voor de vijfde opeenvolgende week hun posities in goud te vergroten. Volgens het Commitments of Traders rapport van de Commodity Futures Trading Commision, stegen de long posities voor goud met 30% in de afgelopen weken.

Shutdown

Trump eist garanties voor het bouwen van zijn muur langs de grens met Mexico. Of het dreigement serieus moet worden genomen, zal in de komende dagen moeten blijken. De huidige begroting loopt tot 30 september en zal voor deze datum moeten worden verlengd. Wanneer de shutdown een feit wordt dan gaat de Amerikaanse overheid op slot. In dat geval dient de federale overheid in het land alle niet-essentiële overheidstaken stop te zetten. Honderdduizenden ambtenaren moeten gedwongen met onbetaald verlof. Ook mensen die leven van een uitkering, komen dan in de problemen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.