BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.090,40Zilv.Zilver 652,09Plat.Platina 27.127,20Pall.Palladium 37.965,77 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goud profiteert van onrust in Midden-Oosten

Goud profiteert van onrust in Midden-Oosten
12 april 2018 Bilal
fighter jet fighter aircraft f 16 falcon aircraft 76971

Goud heeft woensdag weten te profiteren van de onrust die ontstaan is in het Midden-Oosten. Het edelmetaal steeg met 1,3% nadat de spanningen tussen Rusland en de VS stegen met betrekking tot het conflict in Syrië. Rusland, gesteund door Iran en China, staat aan de zijde van Syrië. Terwijl het Westen zoals zovaak de kant van de VS kiest. De VS wordt vooralsnog gesteund door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Saudi-Arabië.

Iran

Nu de spanningen hoog oplopen tussen beide kampen wordt het gevecht ook gestreden op de valutamarkten. Zo heeft Iran het bedrag aan vreemde valuta dat Iraniërs buiten de bank om kunnen aanhouden, beperkt tot 10.000 dollar.

De centrale bank van het land waarschuwde gisteren dat mensen die zich niet aan de nieuwe regel houden, aangeklaagd zullen worden. Maandag devalueerde de Iraanse overheid de koers van de rial ten opzichte van de dollar om het verschil op de zwarte markt tussen beide valuta te verkleinen.

In de afgelopen maanden vluchten steeds meer Iraniërs naar dollars, euro’s, yen en goud. De mensen zijn bang voor een terugtrekking van de VS uit het nucleare akkoord dat het land in 2015 heeft gesloten. Trump heeft meerdere keren gedreigd dat de overeenkomst zal worden teruggedraaid. 12 mei is volgens Mnuchin de datum waarop dit zal gebeuren.

Rusland

Ook in Rusland worden maatregelen genomen nu de spanningen met het Westen verder oplopen. Zo vraagt de Russische aluminiumfabrikant Rusal klanten voortaan af te rekenen in euro’s in plaats van dollars. Vorige week legde het Amerikaanse ministerie van Financiën nieuwe sancties op aan zeven Russische oligarchen. Ook Oleg Deripaske, eigenaar van Rusal maakt deel uit van de groep.

Valutaoorlog

De rol van een dominante dollar zal tijdens de komende valutaoorlog ogenschijnlijk aan invloed inleveren. Landen zoals Rusland, China, Iran, Turkije en Kazachstan kiezen steeds vaker voor handel in andere valuta’s zoals euro’s, yen en goud.

Goud steeg gisteren tijdens het bekvechten van Trump boven de belangrijke psychologische grens van $1.350 per troy ounce. Het is belangrijk dat het edelmetaal enkele handelsdagen sluit boven deze belangrijke grens. Indien dit gebeurd dan is de weg omhoog richting de $1.400 per troy ounce slechts een kwestie van tijd. Helemaal wanneer de dollar verder onder druk komt te staan in een jaar waarin de valuta sowieso al slecht presteert.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.