Goud.Goud 59.018,01Zilv.Zilver 710,58Plat.Platina 31.151,11Pall.Palladium 42.769,91 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goud noteert ondanks druk boven $1.300

Goud noteert ondanks druk boven $1.300
16 oktober 2017 Bilal
pmm 5 res

De goudprijs blijft vandaag boven de psychologische grens van $1.300 per troy ounce noteren. De onzekerheid over de aanstaande renteverhoging in december speelt goud vooralsnog in de kaart.

Uit de notulen van de laatste Fed-vergadering in september, die afgelopen week werden gepubliceerd, blijkt namelijk dat er onder het Fed-bestuur grote twijfel heerst over nóg een renteverhoging dit jaar.

In de afgelopen weken zagen beleggers de kans op een renteverhoging in december flink toenemen. Toch valt uit de notulen op dat er flinke tegenstellingen zijn in het Fed-bestuur. Hiermee neemt de ‘garantie’ op een renteverhoging in december af.

Patience

Tussen de Fed-bestuursleden heerst er volgens de notulen voornamelijk onenigheid over de inflatie in de Verenigde Staten. De Fed heeft altijd gesteld dat de inflatie tot 2 procent dient te stijgen. Maar ondanks alle poging die de centrale bank heeft ondernomen, staat deze nog steeds onder de 1,5% volgens de metingen van de Fed.

Een groep binnen het bestuur stelt dan ook dat ‘patience’ gerechtvaardigd is met betrekking tot een renteverhoging in december. De doelstelling van 2% is immers niet behaald. De andere groep binnen de Fed is van mening dat ze juist wél de rente moeten verhogen omdat ze anders bijdragen aan een nieuwe financiële bubbel.

De notulen hebben vooralsnog weinig indruk gemaakt op de financiële markten. Wel zorgt de twijfel binnen de Fed er voor dat goud vooralsnog niet onder de grens van $1.300 per troy ounce daalt. Een renteverhoging van de centrale bank zorgt vaak voor extra druk op de prijzen van edelmetalen. Al hebben we in het verleden ook gezien dat goud juist stijgt wanneer de Fed besluit de rente te verhogen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.