BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.233,48Zilv.Zilver 674,40Plat.Platina 29.288,95Pall.Palladium 51.560,49 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Goud keldert na verkooporder van $2 miljard

Goud keldert na verkooporder van $2 miljard
26 juni 2017 Bilal
pexels photo 260286

Vanochtend rond 9:20 uur zakte de goudprijs als pudding in elkaar nadat er een enorme piek aan volume werd verhandeld. In slechts één minuut tijd  werden 1,8 miljoen ounces goud verhandeld op de future markt van New York.

Een dergelijke handelsvolume werd niet eens gezien tijdens de verkiezing van de president Donald Trump óf de Brexit stemming. Analytici breken vooralsnog het hoofd over een mogelijke verklaring. De meest voor de hand liggende verklaring is de zogenaamde ‘fat-finger’ trade. Hierbij toetst een beurshandelaar het verkeerde getal in bij een handmatige koop- of verkooporder.

goud

Om 9:20 werden er 18.149 contracten, goed voor $2 miljard, verhandeld in slechts één minuut tijd. Hierna viel het handelsvolume terug naar 2.334 contracten. Door de gebeurtenis daalde de goudprijs met 1,6% naar een prijs van $1.236,43 per troy ounce, de laagste prijs sinds 16 mei van dit jaar. Op het moment van schrijven lijkt het edelmetaal de weg terug omhoog te hebben gevonden en noteert deze een prijs van $1.242,52 per troy ounce.

Goudmanipulatie?

Gebeurtenissen waarbij grote hoeveelheden goudfutures worden gedumpt op de markt zijn niet vreemd. Al jaren gaan er stemmen op dat er voornamelijk op de futuremarkten zowel de goud- als zilverprijs worden gemanipuleerd. Door het dumpen van enorme hoeveelheden goud en zilver wordt feitelijk zowel de goud- als zilverprijs gedrukt.

In het verleden hebben we vaker soortgelijke gebeurtenissen gezien waarbij grote hoeveelheden goud en/of zilver worden gedumpt. Goudgoeroe Willem Middelkoop heeft er een interessant stuk over geschreven op RTL-Z.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 515 reviews.