Goud.Goud 47.828,26Zilv.Zilver 622,22Plat.Platina 26.821,49Pall.Palladium 54.137,87 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Goud (bij)kopen in de zomer is verstandig

Goud (bij)kopen in de zomer is verstandig
3 juli 2018 Bilal Chairi
ABN Amro: goud

De goudprijs heeft het momenteel moeilijk gezien de opmars van de dollar. Wanneer we echter kijken naar data van de afgelopen jaren dan kunnen we stellen dat het ondanks de mindere periode, tóch verstandig is om in de zomer wat extra goud bij te kopen.

Zo is over de laatste 15 jaar, goud in de maanden juli, augustus en september telkens gestegen. Met augustus als uitschieter waarbij de goudprijs gemiddeld genomen 2,5% steeg, de tweede grootste stijging na de maand januari.

 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat er op het wereldtoneel gaande is. Dé belangrijkste reden om goud aan te houden is het bijzondere effect van de diversificatie. Beleggers hebben namelijk aandelen, obligaties, vastgoed en cryptomunten in hun portefeuilles zitten. Deze bewegen (vaak) in dezelfde richting. Goud toevoegen aan een portefeuille zorgt er voor dat ‘when all else fails’, je portefeuille bestand is tegen een flinke correctie.

De laatste crisis dateert alweer uit 2008. We zien wereldbeurzen de ene na het andere record beslechten. Mensen zijn wanhopig op zoek naar gigantische rendementen en vergeten een zeer belangrijke regel: een positie opbouwen die voor rust en zekerheid zorgt wanneer al het andere faalt. Deze positie is slechts weggelegd voor één activa ter wereld: goud.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 266 reviews.