BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.330,95Zilv.Zilver 688,83Plat.Platina 28.892,86Pall.Palladium 44.651,79 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Goldman Sachs stelt prognose goudprijs bij

Goldman Sachs stelt prognose goudprijs bij
14 februari 2018 Bilal
gold 2957431 1280

Goldman Sachs stelt haar prognose voor de goudprijs bij naar boven. De zakenbank verwacht een groei in de vraag naar goud vanuit opkomende markten, en wijst daarnaast op een toename van financiële ricico’s wereldwijd.

Voor de komende drie maanden stelt Goldman Sachs de prijs bij naar $1.350 per troy ounce. De prijs voor de komende zes maanden wordt verder verhoogd naar $1.370 per troy ounce, en de prognose van de bank voor over 12 maanden is verhoogd naar $1.450 per troy ounce. Voorheen stonden de prognoses op respectievelijk $1.225, $1.200 en $1.225 per troy ounce.

Analisten van Goldman stellen in een rapport dat de groei in opkomende markten de belangrijkste drijver is voor het bijstellen van de prijzen. In het rapport zijn de meest recente cijfers van de World Gold Council meegenomen. Hieruit komt naar voren dat de vraag naar gouden sieraden voor het eerst sinds 2013 weer is gestegen. Dit, samen met een groei van 6% in opkomende markten, wakkert de vraag naar goud verder aan.

Hiernaast gaan de analisten van Goldman ook in op de toenemende zorgen over de aandelenmarkten en de hedge die goud doorgaans biedt tijdens onzekerheid in deze markten. Afgelopen week daalden verschillende financiële markten flink in een van de slechtste beursweken van de afgelopen jaren. Mocht de daling op de financiële markten langer aanhouden dan zal goud volgens Goldman Sachs sterker reageren. De analisten van Goldman Sachs leggen dit als volgt uit:

“We find that it usually takes a month or so of equity market drawdown for gold to start to act like a hedge. The most likely reason for this is that gold is primarily a hedge against systematic risk.

If a sell-off is brief, and can be attributed to technical factors (as our strategists believe is the case today), then gold reacts less vs. a deeper, longer and more fundamentally driven decline with worsening fundamentals and macroeconomic outlook”

– Goldman Sachs
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.