Goud.Goud 58.680,48Zilv.Zilver 729,47Plat.Platina 30.465,52Pall.Palladium 40.451,58 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

ECB wil ingrijpen na Italiaans referendum

ECB wil ingrijpen na Italiaans referendum
30 november 2016 Bilal
photo 1525367063161 61df4bf6100a

De Europese Centrale Bank (ECB) is bereid om extra Italiaanse staatsobligaties bij te kopen, indien de uitslag van het Italiaans referendum dit weekend voor onrust op de financiële markten zorgt. Dit stelt persbureau Reuters op basis van bronnen binnen de centrale bank.

In de afgelopen weken is de rente op staatsleningen van Italië harder gestegen dan andere staatsleningen van Europese landen. Beleggers vrezen dat het referendum kan zorgen voor meer onrust en onzekerheid binnen de Europese Unie en eurozone.

Italiaans referendum

Zo heeft de huidige Italiaanse premier Matteo Renzi zijn lot verbonden aan het referendum. Indien de uitslag van het referendum op nee uitdraait zullen er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. De kans op een overwinning van de 5-sterren beweging van Beppe Grillo zal dan volgens alle peilingen erg groot zijn. De partij van Grillo heeft meerdere keren aangegeven anti-Europa te zijn, waarbij zelfs het verlaten van de Europese Unie en de eurozone tot de mogelijkheden behoren.

Mede hierdoor staan ook verschillende banken onder enorme druk. De Financial Times stelde maandag nog in een analyse dat indien het referendum op een nee uitdraait, 8 Italiaanse banken in accuut gevaar komen. Onder deze banken zit ook de oudste bank ter wereld, Monte dei Paschi.

Volgens Reuters is de ECB bereid de aankopen van Italiaanse staatsobligaties binnen het maandelijkse steunprogramma van 80 miljard voor de hele eurozone op te voeren. Op deze manier zal de centrale bank de stevige opmars van de Italiaanse rente proberen te voorkomen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 577 reviews.