BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 57.833,88Zilv.Zilver 698,92Plat.Platina 27.692,21Pall.Palladium 38.318,21 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Donderdag duidelijkheid over opkoopprogramma ECB

Donderdag duidelijkheid over opkoopprogramma ECB
23 oktober 2017 Bilal
photo 1525367063161 61df4bf6100a

Deze week staat voornamelijk in het teken van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Donderdag laat voorzitter Mario Draghi eindelijk weten wat het ECB van plan is met het kwantitatieve verruimingsprogramma.

In de afgelopen maanden probeerde Draghi tijdens al zijn toespraken en optredens de markt voor te bereiden op wat komen gaat; een tapering van het opkoopprogramma. De centrale bank is van plan minder obligaties op te kopen. Het opkoopprogramma zoals we die nu kennen, waarbij maandelijks voor €60 miljard aan obligaties wordt opgekocht loopt in principe tot het einde van dit jaar.

“Opkoopprogramma Light”

Totaal stoppen zou funest zijn voor de markten. Omdat de Europese financiele markt hiermee in een zwart gat terecht komt. Mede hierdoor zijn verschillende analisten van mening dat de kans zeer groot is dat het programma wordt voortgezet, zij het op een veel lager tempo. De verwachtingen voor zowel de duur van het programma, als het bedrag wat de ECB zal opkopen lopen sterk uiteen van 6-12 maanden én van €25 tot €40 miljard per maand.

Een ander belangrijk punt waar donderdag op gelet zal worden is de rente. De angst voor een renteverhoging zal ongetwijfeld zorgen voor paniek op de financiele markten. Iets wat Draghi én de ECB koste wat het kost willen voorkomen.

Ondanks het gigantische opkoopprogramma én de positieve signalen die zo nu en dan naar buiten komen over de Europese economie, zijn er nog steeds problemen in de eurozone. Zo blijft de kerninflatie ver achter het niveau dat de ECB nastreeft. Daarnaast zorgt de euro ook voor de nodige kopzorgen in Frankfurt.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 615 reviews.