BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.188,23Zilv.Zilver 669,94Plat.Platina 29.140,84Pall.Palladium 51.353,25 Gratis afhalen in Amsterdam of Eindhoven!
 

Chinese yuan wapen in handelsoorlog?

Chinese yuan wapen in handelsoorlog?
3 juli 2018 Bilal
photo 1578088573715 67c1cd01b441

China lijkt een manier gevonden te hebben om de importheffingen van Trump te omzeilen: de eigen munt devalueren. In de maand juni daalde de renminbi yuan met 3,7% ten opzichte van de dollar. De grootste daling sinds China in 1994 een officiele valutamarkt instelde.

yuan

Door de daling van de munt wordt de Chinese export extra gestimuleerd. President Trump heeft China er vaker van beschuldigd de eigen munt bewust laag te houden. Naast Trump beschuldigen ook verschillende analiste China er van dat het de eigen munt via interventies laag houdt.

Geen inmenging centrale bank

De Chinese centrale bank haastte zich vandaag door te stellen dat het de yuan niet als wapen gebruikt in de handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Volgens een woordvoerder van de Peoples Bank of China heeft de waardedaling niets te maken met een ingreep van de centrale bank. Maar is de daling te wijten aan veranderende verwachtingen op de financiële markten en toenemende spanningen tussen China en De VS.

Analisten vrezen dat ondanks de toezegging van de centrale bank, president Trump de ontwikkeling van de yuan zal zien als een poging van China om de importheffingen te omzeilen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 515 reviews.