BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 58.340,51Zilv.Zilver 687,94Plat.Platina 28.892,86Pall.Palladium 44.651,20 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Canadese bank Home Capital Group crasht met 60%

Canadese bank Home Capital Group crasht met 60%
1 mei 2017 Bilal
photo 1551009175 15bdf9dcb580

Afgelopen vrijdag kwam de Canadese bank, Home Capital Group, in serieuze problemen. Het aandeel van de bank daalde woensdag in slechts één dag tijd met maar liefst -60%. Vrijdag was er zelfs sprake van een bankrun toen 36% van de liquiditeit van de bank werd opgenomen door angstige spaarders.

Home Capital Group

Het aandeel van Home Capital Group kelderde nadat het bedrijf bekendmaakte dat het een noodlening  had verkregen van 2 miljard Canadese dollars. De lening is volgens het bericht afkomstig van een institutionele belegger en heeft een effectieve rente van maar liefst 22,5%.

“They did what appears to be to us a very expensive deal. Basically they blew up the income statement in order to save the balance sheet, which I guess if you’re facing an existential crisis is what you have to do.”

– David Baskin – Baskin Wealth Management Toronto

Analisten, waaronder David Baskin, stellen dat de noodlening vooralsnog uitstel van executie is. Binnen een jaar moet de volledige lening inclusief rente terugbetaald zijn. Ook andere hypotheekverstrekkers moesten het op de beurs ontgelden. Zo daalde Equitable Group Inc. met -32%, First National Financial Corp. met -8,5% en Street Capital Group Inc. met -7,5%. Mede hierdoor zijn economen bang voor verder verspreiding van het probleem in Canada waardoor de kans op een vastgoedzeepbel ontstaat.

Vastgoedzeepbel Canada

Al jaren waarschuwen verschillende experts voor een vastgoedzeepbel in Canada. De huizenprijzen in de belangrijkste Canadese steden Toronto en Vancouver stijgen maandelijks met ongekende bedragen. Volgens  een onderzoek van Deutsche Bank zijn de Canadese huizenprijzen zelfs met 63% overgewaardeerd. Zo stegen de huizenprijzen in Toronto, de grootste stad van Canada, in de afgelopen maand met 33% in vergelijking met een jaar eerder.

De Canadese huizenmarkt heeft in de afgelopen jaren te kampen gehad met een forse stijging van private schulden en een extreme groei in hypotheekleningen. Verschillende analisten waarschuwen voor gevaren voor de financiële sector zoals we die zagen in de Verenigde Staten in 2008 tijdens de subprime leningen.

De Canadese regering heeft verschillende poging ondernomen om de huizenmarkt te bedaren, waaronder een verkrapping van de leningsvoorwaarden. Daarnaast wordt gesproken om buitenlandse kopers extra te belasten wanneer zij vastgoed kopen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 535 reviews.