Goud.Goud 59.121,91Zilv.Zilver 719,06Plat.Platina 30.542,02Pall.Palladium 43.098,23 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Bitcoin is geen bedreiging voor goud

Bitcoin is geen bedreiging voor goud
18 december 2017 Bilal
photo 1543699539 33a389c5dcfe

Veel goudhandelaren (waaronder wij) gaan er vanuit dat de ontwikkelingen rondom de Bitcoin van invloed zijn op de vraag naar goud. Uit een onderzoek van Goldman Sachs blijkt echter dat dit niet het geval is.

Veel goudanalisten suggereren dat de goudprijs de afgelopen maanden is gedaald vanwege de stijgende prijs van de Bitcoin. Jeffrey Currie, hoofd van de Commidities Research bij Goldman Sachs, gaf twee dagen geleden echter aan dat deze redenering niet klopt.

“There is no evidence of a mass exodus from gold”

– Goldman Sachs

Goldman stelt dat er geen enkel bewijs is dat Bitcoin de vraag naar goud laat dalen. Er is geen enkele bewijs van massale uitstroom volgens de zakenbank. Er is geen waarneembare uitstroom uit goudgedekte ETF’s geweest. Sterker nog, de aanhoudingen in goudgedekte ETF’s bereikten niet zo lang geleden recordniveaus.

Beide activa worden volgens Jeffrey Currie gewaardeerd vanwege een redelijk vergelijkbare achterliggende gedachte: het wantrouwen in het huidige financiële systeem. Er is echter volgens Goldman Sachs op dit moment ook een verschil tussen de groepen die in beide activa belegggen. Bitcoin trekt op dit moment veel speculatieve beleggers, terwijl dit bij goud niet zo is.

“While the lack of liquidity and increased volatility may keep bitcoin interesting, it’s unlikely to convince investors looking for the kind of diversification and hedging benefits which gold has proven to possess over its long history”

– Goldman Sachs

Goldman Sachs stelt dat goud vooralsnog niet bang hoeft te zijn voor de Bitcoin. Investeerders in goud zijn vooral op zoek naar rust en zekerheid. Iets wat in de extreem volatiele markt van de cryptovaluta op dit moment ver te zoeken is.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 574 reviews.