Beleggers dumpen dollar en gaan voor goud

Beleggers dumpen dollar en gaan voor goud
30 januari 2018 Bilal Chairi
macrocijfer

De goudprijs is in de afgelopen weken bezig aan een flinke opmars. Het edelmetaal noteert in dollars het hoogste punt in ruim een jaar tijd. Goud profiteert voornamelijk van de sterke daling van de dollar in de afgelopen weken.

Sinds medio december steeg de prijs van goud met 9%. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs in dollars $1.350,75 per troy ounce. De laatste keer dat goud boven deze prijs stond dateert alweer uit augustus 2016.

Zoals eerder gesteld profiteert goud voornamelijk van de dramatische ontwikkeling van de dollar. Door de zwakke dollar zijn beleggers momenteel op zoek naar een asset die waardevast is, waardoor de toevlucht naar goud groeit.

Maar het is niet slechts de zwakkere dollar die er voor zorgt dat beleggers goud kopen. Zo stelt een analist van ETF Securities, Nitesh Shah, dat beleggers op dit moment ook zijn begonnen met het afdekken van risico’s. Beleggers dekken zich nu al in voor de ongetwijfelde koersdalingen die komen gaan.

Andere belangrijke aanjagers van de goudprijs zijn onder andere het Chinese nieuwjaar, dat traditioneel gepaard gaat met grote goudaankopen. Ook de shutdown in de Verenigde Staten zorgde voor een toename in de vraag naar goud. Ondanks dat de shutdown voorlopig voorbij is, zijn er nog genoeg zorgen over de Amerikaanse economie en de belastinghervormingen van Trump.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 84 reviews.
[]