BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Het belang van goud als investering

Het belang van goud als investering
15 mei 2018 Bilal
5g umicore gold bar p114 2036 image

Sinds 2001 steeg de vraag naar goud als investering met maar liefst 18% per jaar. De (te) hoge waardering van aandelen en vastgoed maakt goud op dit moment belangrijker dan ooit in een gediversifieerde portefeuille.

De karakteristieken van goud als diversificatie zijn legio. Het edelmetaal heeft een lage correlatie met andere activa, is een goede hedge in tijden wanneer financiële markten in elkaar klappen, én floreert tevens wanneer is er sprake is van stijgende inflatie. Al met al is goud de ultieme verzekering die het risico van een portefeuille flink doet dalen.

investering

Uit het laatste onderzoek van de World Gold Council blijkt dat goud beleggers beschermt tijdens periodes van extreme inflatie. In jaren dat de inflatie boven de 3% uit komt, stijgt de goudprijs gemiddeld met 14%.

Goud vs valuta

Goud is geld is een vaak gebezigde term. Er wordt vaak aangehaald dat goud zijn waarde op lange termijn weet te behouden. Al eerder hebben wij gesteld dat dit ook anders kan worden gezien; goud afgezet tegenover valuta weet zijn waarde te behouden omdat valuta juist hun waarde verliezen.

investering

Dit heeft te maken met de aanvoer van beide activa. De aanvoer van goud is redelijk constant en dreigt in de komende jaren zelfs flink te gaan dalen. Daartegenover wordt fiat geld met een druk op de knop uit het niet gecreëerd.

Wanneer we kijken naar goud afgezet tegenover 8 grote valuta dan zien we dat sinds 1900, fiatgeld al zijn waarde verloor ten opzichte van goud.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.