BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.237,82Zilv.Zilver 677,47Plat.Platina 27.812,43Pall.Palladium 38.967,01 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Bail-out voor grootste Oekraïense bank

Bail-out voor grootste Oekraïense bank
22 december 2016 Bilal
photo 1544609442 26c059e02c7c

De grootste bank van Oekraïne, de Privatbank, krijgt een bail-out van de Oekraïnse regering om zo een totale instorting van het financiële systeem in het land te voorkomen. Dit heeft de Oekraïnse regering bekend gemaakt. De bail-out van de Oekraïnse regering betekent dat de belastingbetaler in de EU, en met name de Nederlander, zal bijdragen aan de redding van de bank.

Privatbank is de grootste bank van het land en wordt voor de volle 100 procent eigendom van de staat. Ongeveer 30 procent van al het spaargeld in Oekraine is in handen van Privatbank. Daarnaast gaat bijna 75 procent van alle betaaltransacties via de bank.

‘The government says it proceeds from the fact that the responsible decision it has taken has saved both PrivatBank and the entire Ukrainian banking system.’

$5,6 miljard

Volgens een analyse van de Wall Street Journal heeft de bank accuut geld nodig. De bank heeft een gat in de balans van $5,6 miljard. De bail-out vindt volgens berichten van het Financieel Dagblad plaats in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF heeft in de afgelopen jaren toegezegd Oekraine $17 miljard te lenen.

Europese belastingbetaler betaalt redding Privatbank

Aangezien Oekraïne op dit moment niet de benodigde $5,6 miljard heeft om Privatbank te redden, betekent dit dat de Europese belastingbetaler op zal draaien voor het faillissement. De timing van Mark Rutte om het associatieverdrag met Oekraine alsnog te ondertekenen kon dan ook niet beter getimed zijn voor het land.

Het land gaat dus ook geld krijgen van Nederland. Wij zijn immers de grootste nettobetaler in de EU. Hoe gaat dat in zijn werk en wie zijn de mensen achter deze bank eigenlijk? Lees hier een longread van de heren van 925 geschreven door Arno Wellens.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 617 reviews.