BELANGRIJKE MEDEDELING:
Vanwege de grote vraag naar fysiek goud en zilver, verzoeken wij u rekening te houden met een extra verwerkingstijd van 7-14 dagen voor alle orders.
Goud.Goud 56.175,80Zilv.Zilver 652,79Plat.Platina 27.142,98Pall.Palladium 37.988,11 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Arizona dichtbij accepteren van goud & zilver als wettig betaalmiddel

Arizona dichtbij accepteren van goud & zilver als wettig betaalmiddel
6 februari 2017 Bilal
photo 1584111679018 5c24cbd563cd

Een wetsvoorstel in Arizona dat een einde moet maken aan vermogenswinstbelasting op goud en zilver, en het gebruik van deze edelmetalen als wettig betaalmiddel moet aanmoedigen, is aangenomen.

Republikein Mark Finchem introduceerde het wetsvoorstel (HB2014) op 9 januari. De wet moet voorkomen dat de staat belastingen kan innen op inkomsten ‘afgeleid uit de uitwisseling van een wettig betaalmiddel voor een andere vorm van een wettig betaalmiddel’. Het wetsvoorstel werd aangenomen door een 5-0 stemming, met vier leden die zich onthielden van stemming.

Het wetsvoorstel definieert een wettig betaalmiddel als “a medium of exchange, including specie, that is authorized by the United States Constitution or Congress for the payment of debts, public charges, taxes and dues.” De term ‘specie’ in de grondwet refereert hierbij naar munten waarin edelmetalen zijn verwerkt, goud of zilver dus. Het aannemen van het wetsvoorstel betekent in feite dat goud en zilveren munten als geld worden behandeld.

Stap vooruit

Onder de huidige wet van de staat Arizona, zijn goud en zilver (zoals overal ter wereld), onderworpen aan vermogenswinstbelasting. Wanneer de koopkracht van de valuta waartegen de gouden/zilveren munt is gekocht daalt, dan stijgt de waarde van dezelfde gouden/zilveren munt. Over de stijging (die in de ogen van de belastingdienst als ‘winst’ wordt gezien) dient dan een belasting te worden betaald. Volgens het wetsvoorstel is dit oneerlijk aangezien gouden/zilveren munten ook wettige betaalmiddelen zijn.

Het aannemen van het wetsvoorstel is een belangrijke stap in de richting van concurrentie voor fiat geld. Burgers van Arizona zijn nu in staat om de eeuwenoude beproefde stabiliteit van goud en zilver te verkiezen boven het snel devaluerende papieren geldsysteem te verkiezen. Door HB2014 hebben inwoners van de staat Arizona voortaan de keuzevrijheid om hun koopkracht veilig te stellen in goud en/of zilver.

Achtergrond

Op dit moment moeten alle schulden en belastingen in de staat Arizona worden betaald met ofwel Federal Reserve Notes (dollars), of met munten uitgegeven door de US Treasury. Echter staat in artikel 1, lid 10 van de Grondwet van de Verenigde staten, het volgende: “No State shall…make any Thing but gold and silver Coin a Tender in Payment of Debts.”

Het nieuwe wetsvoorstel neemt dus een stap richting een grondwettelijke eis die decennialang genegeerd is in elke staat in de Verenigde Staten. Een dergelijke stap kan het monopolie van de Federal Reserve in gevaar brengen doordat het de concurrentiepositie van de dollar als monetair betaalsysteem ondermijnt. Het is dus afwachten hoe de centrale bank van de Verenigde Staten hierop zal reageren.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 618 reviews.