Goud.Goud 58.484,94Zilv.Zilver 712,11Plat.Platina 30.880,75Pall.Palladium 42.734,72 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Alan Greenspan waarschuwt voor bubbel

Alan Greenspan waarschuwt voor bubbel
5 februari 2018 Bilal
Schermafbeelding 2020 09 16 om 14.48.19 scaled

Alan Greenspan waarschuwt in een nieuw interview met Bloomberg voor twee bubbels. Volgens de ex Fed-voorzitter zijn dat op dit moment de aandelenmarkt én de obligatiemarkt.

“There are two bubbles: We have a stock market bubble, and we have a bond market bubble,”

– Alan Greenspan, Bloomberg Television

De uitlatingen van Greenspan komen nadat aandelenindices op recordhoogtes blijven, ondanks de stevige verkoop in de afgelopen week. Daarnaast liggen rendementen op (overheids)obligaties niet ver van historische dieptepunten. Naar verwachting zal de rente de komende jaren stijgen, aangezien de Fed doorgaat met een campagne om het monetaire beleid geleidelijk aan te scherpen.

“At the end of the day, the bond market bubble will eventually be the critical issue, but for the short term it’s not too bad. But we’re working, obviously, toward a major increase in long-term interest rates, and that has a very important impact, as you know, on the whole structure of the economy.”

– Alan Greenspan, Bloomberg Television

De Federal Reserve koos er woensdag voor om de rente ongewijzigd te laten en de markten houden rekening met een renteverhoging in maart. Greenspan waarschuwt dat het tekort van de Amerikaanse overheid zal blijven stijgen als aandeel in het bruto binnenlands product. Greenspan merkte op dat de productiviteitsniveaus de afgelopen tien jaar niet veel zijn gestegen. Hij noemde ook de recente daling van de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere valutas.

De man die in 1996 de term ‘irrationele uitbundigheid’ beroemd maakte, stelt dat beleggers hier weer mee bezig zijn. Hiermee waarschuwde hij voor de dotcom bubbel lang voordat deze plaatsvond. Bekijk hieronder het volledige interview met Alan Greenspan.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 576 reviews.