Alan Greenspan: the party is over

Alan Greenspan, de voormalige baas van de Federal Reserve, geeft in een interview met CNN een advies aan beleggers: het feest is voorbij en beleggers moeten zich in 2019 opmaken voor een flinke correctie.

In het interview stelt Alan Greenspan dat het onwaarschijnlijk is dat de markt zal stabiliseren en weer zal gaan stijgen. De voormalige Fed baas stelt dat de beurzen nog wel licht kunnen stijgen maar dat het feest daarna voorbij is en beleggers moeten zoeken naar dekking.

“He added that markets could still go up further — but warned investors that the correction would be painful: “At the end of that run, run for cover.””

– Alan Greenspan – CNN

Bullmarkt voorbij

Greenspan stelt dat de bullmarkt, die al bijna 10 jaar duurt, voorbij is. Sinds oktober zitten aandelenbeurzen in een neerwaartse spiraal waarbij verschillende grote indices al meer dan 20% hebben ingeleverd. Maandag daalde de S&P 500 naar het laagste niveau sinds oktober 2017, terwijl de Dow Jones in een dag meer dan 600 punten inleverde. De Dow Jones is sinds het begin van deze maand gedaald met 7,6%, de S&P 500 daalde in de 19 dagen van december met  7,8%. Het is de slechtste maand december sinds 1931(!) voor de S&P 500.

Het interview van Greenspan werd dinsdag uitgezonden, een dag voordat de huidige Fed voorzitter, Jerome Powell, een mogelijk nieuwe renteverhoging aankondigt. De renteverhogingen van de Fed beginnen hun tol te eisen op de financiële markten. Afgelopen maandag stelde president Trump dan ook dat het ongelooflijk is dat de Fed nog een renteverhoging overweegt in december.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 797 reviews.