pmm 5 res

Goud stijgt met €3.000 en beperkt schade

Sinds de aandelenbeurzen begin oktober begonnen te dalen en flinke schades hebben teweeggebracht in verschillende portefeuilles, hebben beleggers die ook op goud hebben gewed dit jaar hun schade weten te beperken. De prijs van het edelmetaal steeg sinds begin oktober namelijk met 9,4 procent.

Vluchthaven

In de afgelopen maanden gedraagt goud zich als de vluchthaven in moeilijke en/of onzekere tijden waar het om bekend staat. De signalen dat aandelenwaarderingen in de afgelopen jaren wel érg hoog zijn opgelopen door goedkoop geld dat door centrale banken de markten in werd gepompt werden in het laatste kwartaal van dit jaar steeds heviger.

Sinds oktober is de kiloprijs van goud gestegen van €33.000 naar bijna €36.000.

Goud stijgt

De paniek die in oktober begon heeft zich in de maanden november en december doorgezet en verschillende aandelenbeurzen zitten officieel in een bearmarkt. In de tussentijd voorspellen steeds meer aanstaande banken en analisten een aanzienlijke kans op een recessie in de VS in 2019. Door de angst voor een ommekeer in het sentiment op de financiële markten is goud dé go-to investering van het laatste kwartaal van dit jaar. 

Vooruitzicht

Uit een recente poll van Reuters onder 39 ondervraagden, blijkt dat er een prijs van $1.300 dollar per troy ounce voor volgend jaar wordt voorspeld. Deze voorspelling steekt nog schraal af in vergelijking met de prognose van Georgette Boele, een van ’s werelds beste voorspellers van de goudprijs. De ABN-Amro analist voorziet een prijs van $1.400 dollar tegen het eind van 2019 voor goud.

Wie wil profiteren van de wederopstanding van goud én wie zijn vermogen wil beschermen tegen een volatiel en (waarschijnlijk) zeer risicovol 2019 kan in onze webshop uitstekend uit de voeten. Naast gouden baren en munten, hebben wij ook een uitgebreid aanbod aan zilveren munten, baren én palladium en platina munten.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 778 reviews.