Goud.Goud 58.704,41Zilv.Zilver 729,77Plat.Platina 30.464,92Pall.Palladium 40.540,07 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Amerikaanse aandelenbeurzen krijgen forse klappen

Amerikaanse aandelenbeurzen krijgen forse klappen
11 oktober 2018 Bilal
photo 1560221328 12fe60f83ab8

In de Verenigde Staten zijn de aandelenbeurzen woensdagavond hard gedaald. Vooral techaandelen hebben het zwaar. Het was voor zowel de S&P 500 en de Nasdaq het grootste verlies sinds maanden.

Voor de vijfde opeenvolgende dag daalden zowel de S&P 500, de Dow-Jones Index én de Nasdaq. De laatste keer dat er zo’n grote correctie plaatsvond bij Amerikaanse aandelenbeurzen is twee jaar geleden net voor de presidentsverkiezingen.

De S&P 500 verloor 3,3 procent, terwijl De Dow Jones index de dag -3,2 procent lager eindigde. Het grootste bloedbad vond plaats in de techsector. De Nasdaq daalde met 4,1 procent. Beleggers stellen al langer vragen bij de exorbitante waarderingen van techaandelen. De grootste verliezer op de Nasdaq was Netflix met een daling van -8,38 procent. Daarnaast leverden Apple en Microsoft ruim 5 procent in. Ook vliegtuigbouwer Boeing, creditcardmaatschappij Visa en Nike moesten het flink ontgelden, met verliezen van 7 procent.

Renteverhoging

De daling is volgens analisten voornamelijk het gevolg van de renteverhogingen van Fed. Een stijgende rente is negatief voor groeiaandelen aangezien de kassstromen verder in de toekomst liggen dan die van waardeaandelen. Wanneer deze aandelen verdisconteerd worden tegen een hogere rente, eisen beleggers een hoger rendement voor aandelen. Tegelijkertijd brengen obligaties ook meer op door een hogere rente waardoor de aantrekkingskracht van groeiaandelen dalen tegenover die van waardeaandelen. Naast de renteverhoging zorgt ook de steeds verder escalerende handelsoorlog voor nog meer angst onder beleggers.

Dinsdag waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds nog voor een afkoeling van de wereldeconomie door onder andere de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast waarschuwen verschillende goeroes al enkele maanden voor een nieuwe financiële crisis die de kredietcrisis van 2008 doet verbleken. Deze week zullen we hier meer aandacht aan besteden in een uitgebreide analyse.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 577 reviews.