“Goud nog dit jaar naar $1.400”

In de afgelopen weken zagen we een aantal gerenomeerde banken en analisten die positieve prognoses gaven over goud en andere edelmetalen. Deze week voegen zakenbank BNP Paribas en Metals Bulletin zich tot dit rijtje.

Goud noteert op het moment van schrijven een prijs in euros die we voor het laatst hebben gezien sinds januari 2016. In de afgelopen 5 maanden daalde het edelmetaal met 10 procent. Ondanks de negatieve tendens waarin het edelmetaal zich bevindt is BNP Paribas van mening dat goud de negatieve spiraal nog dit jaar zal doorbreken.

Gekeken naar de ontwikkelingen op zowel financieel als geopolitiek vlak, is de zakenbank van mening dat de bodem voor goud bereikt is. Dit ondanks de recordniveaus aan shortposities die beleggers hebben ingenomen. Zo ziet Edmund Shing, Global head of Equity & Derivative Strategy bij BNP Paribas, goud als een uitstekende hedge tegen de in zijn ogen hoge noteringen van verschillende aandelenmarkten.

“September is een zeer gevaarlijke maand. Historisch gezien, op een seizoensgebonden basis, is september de meest gevaarlijke maand voor aandelen. Dus als je als beleggers wilt hedgen, dan is dit hét moment om het te doen. Ik zou kijken naar goud als een uitstekende manier om je risico’s af te dekken voor de lange termijn”. Aldus Sing in een interview met Bloomberg.

Niet alleen BNP Paribas is bullish op het edelmetaal. Ook Metal Bulletin denkt dat goud uit het slop zal raken en dat het nog dit jaar richting het niveau zal stijgen van 1.400 dollar per troy ounce. Boris Mikanikrezai, edelmetaalanalist bij Metal Bulletin, stelt dat er twee scenario’s zijn voor goud; een die bullish is en de andere die extreem bullish is.

Volgens Mikanikrezai zijn de huidige shortposities onhoudbaar. De analist verwacht een ommekeer in de prijs richting het niveau van 1.400 dollar per troy ounce voor het bullish scenario. Voor wat betreft het extreem bullish scenario ziet de analist goud een prijs noteren van 1.557 dollar per troy ounce. Op basis van de huidige prijs is dit een stijging van 15 respectievelijk 29 procent.

Net als alle andere analisten die een positief vooruitzicht voor goud hebben geschetst zien zowel BNP Paribas als Metals Bulletin de sterke dollar als dé reden waarom goud in de afgelopen maanden zo slecht heeft gepresteerd. Desondanks denken zij niet dat de kracht van de dollar zal aanhouden. Dit in overeenstemming met prognoses van andere analisten zoals ABN Amro, Wells Fargo en Capital Economics.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.