maxresdefault

Analisten voorspellen gouden tijden voor zilver

Na de pijnlijke afgelopen maanden voor edelmetalen, zijn deze metalen weer bijzonder interessant voor beleggers met een langetermijnhorizon. Volgens Wells Fargo is zilver de beste investering uit het stel op dit moment.

“Bovenaan ons lijstje staan grondstoffen, en in het bijzonder edelmetalen. Zilver lijkt ons hieruit de beste koop,” aldus John Laforge van Wells Fargo. Zeker voor beleggers die zilver aanhouden voor de lange termijn is het volgens Wells Fargo aan te raden om nu meer van het edelmetaal te accumuleren.

Zilver heeft in de afgelopen maanden een flinke correctie laten zien, zowel in dollars als in euro. De prijs van het edelmetaal is met 10 procent gedaald in de afgelopen zes maanden. Op het moment van schrijven noteren we een prijs van 14,80 dollar per troy ounce. Tussen de bandbreedte van 13 en 14 dollar is het volgens de investeringsbank aan te raden om extra zilver in te slaan.

Het edelmetaal heeft goede fundamentals achter zich staan om de weg omhoog te vinden. Daarnaast, en waarschijnlijk belangrijker dan de fundamentals voor op de korte termijn, stelt Wells Fargo dat de opmars van de dollar eind dit jaar aan een eind zal komen. Dit is belangrijk voor de prijzen van edelmetalen omdat deze vaak het tegenovergestelde pad bewandelen van de koersontwikkeling van de Amerikaanse dollar. Iets wat Georgette Boele van ABN Amro ook aangaf in haar prognose voor edelmetalen.

Naast Wells Fargo stelt ook Metals Focus dat zilver voldoende potentieel heeft. Het instituut ziet een herstel naar de vraag naar zilveren baren en munten voor de tweede helft van 2018. Ook zal de vraag naar zilveren sieraden naar verwachtingen stijgen. De industriële vraag zal volgens Metals Focus in 2018 met 2 procent stijgen tot een nieuw record.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 779 reviews.