pmm 5 res

“Goud vindt dit kwartaal een bodem en zal stijgen”

Nadat goud door de ondergrens van 1.200 dollar per troy ounce is gezakt, kan de goudprijs alleen maar omhoog. In het derde kwartaal zal het edelmetaal een bodem vinden waarna de prijzen in het vierde kwartaal en 2019 verder zullen stijgen. Dit stelt ABN-Amro analist Georgette Boele, een van ’s werelds beste goudvoorspellers ter wereld.

Goud, zilver, en platina zullen naar verwachting hun laagste punt bereiken in de komende weken. We verwachten hogere prijzen,” aldus de analisten van de Nederlandse Bank in haar meest recente rapport. Boele prognotiseert een goudprijs van 1.225 dollar per troy ounce voor het einde van het derde kwartaal waarin we zitten. Hierna zal de prijs in het vierde kwartaal stijgen tot 1.250 dollar per troy ounce.

Een van de voornaamste factoren die wijst op een bodemvorming in de goudprijs zijn de netto-short posities van speculanten. Speculanten hebben massaal gegokt op lagere prijzen, maar volgens Georgette is er geen ruimte meer voor verdere groei in deze shortposities omdat alle investeerders die negatief zijn over de vooruitzichten van goud, reeds short zitten in het edelmetaal.

Chinese Yuan

Maandag tuimelde de goudprijs onder de 1.200 dollar per troy ounce wegens de aanhoudende opmars van de Amerikaanse dollar. Maar volgens Boele is het niet de dollar die de koers van goud bepaalt. Het pessimisme rondom de goudprijs heeft ook te maken met de prestaties van de lagere Chinese yuan. “De goudprijs daalde onder de 1.200 dollar per ounce omdat een lagere Chinese yuan heeft geleid tot de vrees voor een lagere vraag vanuit China. De Chinese yuan is nu de belangrijkste drijfveer voor goudprijzen, gevolgd door de Amerikaanse dollar. We verwachten dat de Chinese autoriteiten zullen proberen om een verdere verzwakking van de yuan te voorkomen,” aldus Georgette Boele.

Prognose

Ondanks de huidige dalende trend is Boele hoopvol over de toekomst van het edelmetaal. ABN-Amro verwacht een gemiddelde prijs van 1.325 dollar per troy ounce in 2019 en 1.400 dollar per troy ounce tegen het eind van 2019. Op basis van de huidige prijs is dit een stijging van ruim 19 procent.

bodem

Ook de prognoses voor zilver, platina en palladium volgende de grotere broer en zullen op basis van de huidige prijzen een bodem vormen en de weg omhoog herpakken. Zo verwacht Georgette Boele een prijs voor zilver van 17 dollar per troy ounce in het vierde kwartaal van dit jaar. In 2019 zal de zilverprijs volgens haar doorstijgen richting de 20 dollar per troy ounce. Op basis van de huidige zilverprijs is dit een stijging van 35 procent.

Ook investeren?

Goud
Munten en baren

Zilver
Munten en baren

Palladium
Munten en baren

Platina
Munten en baren

Auteur

Dit artikel is geschreven door onze redactie.

Andere artikelen die u wellicht interessant vind

Winkelwagen
De waardering van www.goudverzekerd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 777 reviews.