Goud.Goud 59.548,32Zilv.Zilver 715,52Plat.Platina 30.472,54Pall.Palladium 42.257,43 Gratis afhalen in Amsterdam!
 

Zilver bereikt hoogste punt in 13 maanden tijd

Zilver bereikt hoogste punt in 13 maanden tijd
25 juli 2019 Bilal
pexels photo 839351

Zilver stijgt ook deze week goed door. Na een stijging van ruim 7 procent afgelopen week noteert de zilverprijs ook deze een plus van 3,2 procent. De zilverprijs lijkt hiermee een welverdiende inhaalslag te maken ten opzichte van goud, platina en palladium die dit jaar allemaal een stuk beter presteerden.

De prestatie van zilver over de eerste 6 maanden van het jaar laat zien dat het edelmetaal in de praktijk vaker wordt gezien als een industrieel metaal. Door de handelsoorlogen en verschillende groeivertragingen bleef de prijsstijging van zilver achter.

Echter is door de jaren heen een zeer sterke correlatie zichtbaar geweest in zowel stijgingen als dalingen tussen de goud- en zilverprijs. Waarbij de bewegingen van zilver ten opzichte (zowel omhoog als omlaag) van de grote broer telkens extremer waren. Ondanks de stijging van de afgelopen weken heeft zilver nog een lange weg te gaan om de prestatie van goud dit jaar te evenaren of overtreffen.

Vooruitzicht

Volgende week zal de Federal Reserve het rentebesluit bekend maken. Mocht zilver na de bekendmaking van de Federal Reserve handelen boven een prijs van $16,715 per troy ounce, dan wordt verwacht dat de prijs naar $19,825 per troy ounce zal stijgen eind augustus. Althans, Dit verwacht Chintan Karnani, analist bij Insignia Consultants.

“If silver manages to trade over $16.715 after the FOMC and payrolls data, then $19.825 will be reached by the end of August”

Chintan Karnani – MarketWatch

Daarnaast stelt Ed Egilinsky, Head of Alternative Investments bij Direxion dat de goud-zilver ratio een zeer groot opwaarts potentieel impliceert voor zilver. Egilinsky verwacht dat zilver door de extreem hoge goud-zilver ratio de potentie heeft om nog 30-40 procent te stijgen.

De waardering van www.goudverzekerd.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 572 reviews.